Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü!

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü!

Saygıdeğer okurlarım; Yılın belirli günlerinde ve haftalarında engelli özel bireyler için farklı farklı etkinlikler düzenlenmektedir ve engelli özel bireylerin biraz olsun sevinç ve neşe dolması sağlanmaktadır. Bu toplumun bir ferdi ve de bir parçası olan engelli özel bireylerin düzenlenen etkinliklere katılım sağlaması engelsiz yaşamın kapılarını hep birlikte aralamanın en müstesna adımı olacaktır.

Engelli özel bireylerin sosyal yaşam alanlarına daha aktif katılım sağlaması hayatı paylaşmak için aramızda engel yok sözünün sadece sözde değil sosyal yaşamda da var olmasına olanak sağlamaktadır.

Ama engelli özel bireylerin sadece yılda bir gün değil sadece yılın belirli günlerinde ve haftalarında değil yılın her günü ve de her haftası hatırlanması önemlidir. Engelli özel bireyler kendi iç dünyasında bir takım engelleri aşabilmektedir.

Resim sanatı, müzik sanatı, şiir yazma, kitap yazma gibi birçok sanat dalıyla uğraşan nice başarılar elde eden engelli özel bireyler başarıda engel tanımayarak kendi iç dünyalarında bir şekilde engelleri aşabilmenin yolunu buluyor. Ve engelli özel bireyler sadece ve sadece sağlıklı ve duyarlı insanlardan yılın her gününde ve yılın her haftasında hatırlanmak ve unutulmamak temenni etmekteler.

Engelli özel bireyler azim gayret ve çaba sarf ederek eğitim alanında iş hayatında kendilerine has özel yetenek dalında nice başarılara imza atabilmektedir. Sağlıklı ve duyarlı insanlardan da bunu nasıl yaptın bunu nasıl başardın sorularının yöneltilmesini değil sen başarırsın sen yapabilirsin sen hedeflerine ulaşabilirsin gibi motive edici sözlerle destek alarak başarı yolunda nice engellileri aşmayı ümit ediyor.

Engelli özel bireyler sosyal yaşam alanlarında sinemada, tiyatroda alışveriş merkezinde ve de bir çok sosyal yaşam alanlarında bu toplumun bir ferdi ve de bir parçası olarak yer almakta her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğu unutulmadan sağlıklı ve duyarlı insanların sosyal yaşam alanlarında engelli özel bireylere yönelik sağ duygulu davranış sergileyerek engelleri hep birlikte aşmak kıymetlidir. Engelleri hep birlikte aşarak engelsiz yaşam sürdürmek elbette ki mümkündür. Çünkü hayatta nice engeller sevgiyle sağ duygulu davranışla ve duyarlı tutum sergileyerek aşılabilir.

Sadece “bugün sağlıklıyım ama peki yarın?” diye düşünelim. Ve engelleri hep birlikte sevgiyle aşabilelim. Ön yargılara veda edelim.

Çünkü hayatı paylaşmak için aramızda engel yok, Sevginin gücü her engelli aşmaya yeter.

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü kutlu olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi