Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Baba Çınar Ağacıdır, Meyve Vermese de Gölgesi Yeter!

Baba Çınar Ağacıdır, Meyve Vermese de Gölgesi Yeter!

Saygıdeğer okurlarım;

Bilindiği üzere her yıl tarihler haziran ayının ikinci haftasını gösterdiğinde Babalar Günü kutlanmaktadır. Bu yıl babalar günü müstesna bir güne denk geldi. Tüm İslam alemi için büyük bir önem arz eden kurban bayramında kutladık babalar gününü… Bu vesileyle tüm babaların hayır duası alındı hem bayramı hem de babalar günü birlikte kutlandı. Hoş bir rastlandı oldu.

Babaya duyulan sevginin günü saati haftası ya da ayı yoktur, olmaz olamaz da çünkü baba çınar ağacıdır meyve vermese de gölgesi yeter... Babanın sert mizacının altında yufka bir yüreğinin var olduğu evlatlarının mutluluğu için elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettiği kaçınılmaz bir gerçektir.

Evlatlarının daha güzel bir yaşam sürdürmesi için gece gündüz demeden çalışan alın teri döken çabalayan kız evladının hayattaki tek kahramanı erkek evladının her zorlukta ve her koşulda sırtını yasladığı dağıdır babalarımız.

Evlatlarına daha iyi daha güzel bir gelecek sunmak için bin bir çabayla çalışan alın teri döken yorgunluğunu dahi eşine evladına hissettirmeyen babalarımız.

Düğünlerde bayramlarda kendinden önce eşinin evladının ihtiyaçlarını düşünen gelecek ayda kendimin ihtiyaçlarını karşılarım diye geçiştiren ailesinin mutluluğunu her daim ön planda tutandır babalarımız.

Çocukluk döneminde öğrencilik yıllarına hayatının her dönüm noktasında gerektiğinde evladının her türlü ihtiyacını karşılayan maddi açıdan sıkıntıda olsa dahi evladına hissettirmemeye çalışan evladının iyiliğini her daim kat ve kat düşünen babalarımız.

Evladı okuyup eğitim hayatını tamamladığında iyi bir iş güzel bir kariyer sahibi olduğunda gurur duyan yüce rabbimize sonsuz şükür eden belli etmese de dünyanın en mutlu insanı olan babalarımız.

Evladı mutlu yuva kurduğunda sevinç yaşayan, oğlunu damatlık ile kızını bembeyaz gelinlik ile görünce duygulanan ama belli etmeyen içten içe bu günleri dünya gözüyle gösterdiği için yüce rabbimize sonsuz şükürler eden babalarımız.

Evlatları için baba çınar ağacıdır meyve vermese de gölgesi yeter.

Baba için evladının varlığı ve mutluluğu hayatta her şeye bedel!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi