Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Sanatsal Faaliyetler Arasında İlk Sırada Gelen Tiyatro!

Sanatsal Faaliyetler Arasında İlk Sırada Gelen Tiyatro!

Saygıdeğer okurlarım; Günümüzde sanata önem bir hayli kıymetlidir. Emek vererek, çaba göstererek bir takım sanatsal çalışmalar ortaya çıkarmak; emeğin, gayretin en müstesna göstergesi olmaktadır.

Tiyatro ise emek vererek bir eser ortaya çıkarmanın en temel yapısıdır. Bir tiyatroda sahne almak tiyatroda konu alınan gösterinin içinde rol almak bambaşka bir dünyanın, duygunun ve de hissiyatın içinde kendimizi bulmamızı sağlayacaktır.

Sanat atölyesinde kursiyer olarak yer alarak geleceğin tiyatro oyuncusu olarak emin adımlarla ilerlemek sanata verdiğimiz değerin en müstesna simgesidir.

Sosyal bir aktivite olarak tiyatro en güzel vakit değerlendirme vesilesidir. Hayatın rutin koşturmacasından bir nebze olsun uzak kalarak tiyatronun eşsiz dünyasına ve ardından bırakacağı bambaşka duygunun ve hissiyatın içinde kendimizi bulabiliriz.

Her ne sanat faaliyeti olursa olsun unutulmamalı, değeri ve kıymeti her daim hatırlanmalıdır. Tiyatro sahnesinde bizlere bambaşka bir dünyanın kapılarını aralatan kimi zaman hüzün, kimi zaman mutluluk kimi zaman da tatlı bir tebessüme öncü olan tiyatro oyuncularının biz izleyicilere sunmuş oldukları emek daima aklımızda yer etmelidir.

Öğrencilik yıllarımızda okulda tiyatro gösterisi olacağı zaman içimizi bir mutluluk duygusu sarar nasıl bir gösteri izleyeceğimiz konusunda sınıf arkadaşlarıyla farklı fikir alışverişinde bulunurduk. Tiyatro gösterisi sonrası gösterenin bizlere bıraktığı güzel izlerinden bahsederdik.

Uzun lafın kısası her yaştan kesimin güzide etkinliğidir tiyatro hafta sonunu güzel bir aktivite olarak değerlendirme vesilesidir tiyatro…

Sanatın ve sanatçının insan hayatına kazandırdığı her eser değerlidir, kıymetlidir ve önemlidir.

Unutmamalı, unutulmamalı ve her daim hatırlanmalı…

Çünkü her türlü sanatsal faaliyetler toplumsal servetimizdir.

27 Mart Dünya Tiyatro Günü şimdiden kutlu olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi