Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Toplum olarak kadınlara ne kadar önem veriyoruz?

Toplum olarak kadınlara ne kadar önem veriyoruz?

Saygıdeğer okurlarım

Sevgili peygamberimiz  (SAV)  kadınlar size Yüce Allah’ın emanetidir buyurmuş, hal böyle iken acaba bizler toplum olarak yüce Allah’ın emaneti olan kadınlara ne kadar değer veriyoruz sizce? Kadınlar hissiyat olarak kırılgan bir ruh hâline sahiptirler, yapmış oldukları bir takım işlerde sevenlerin, sevdiklerinin takdirini kazanmakla mutlu olan,  her türlü fedakârlıklardan kaçınmayan güçlü kadınlar profilini her zaman ortaya çıkaran ve daima ortaya çıkarmaya çalışan yufka bir yüreğe sahip olan yüce Allah’ın yarattığı en nadide kullarıdır onlar. Eşine evladına mutlu bir yuva anlayışıyla elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan, onların mutluluğunu âdeta kendi mutluluğuymuş gibi gören ve bu yolda daima çabalayan ve gayret gösteren en nadide insanlardır kadınlar.  Peki, daha öncede ifade ettiğimiz gibi böylesine fedakâr bir yapıya sahip olan kadınlara ne kadar değer veriyoruz?  Onların kıymetli ve anlamlı günlerini ne kadar önemsiyoruz sizce?

Aman kadınlar günü yaklaşıyor hediye alayım da kafam rahat olsun! Şimdi hediye almazsam bir hayli tavır sergileyecek anlayışıyla hediye yoluyla kafa rahatlatmak, değim yerindeyse kadınların hediye yoluyla sus pus olacağını sanmak sizce kadınlara verilen değerin sadece hediyeden ibaret olduğunun göstergesi değil de nedir? Oysaki kapalı kutular içinde saklı hediyeler kadınlara verilen değerin ölçülmesine yeter mi? Tabi ki hayır! Çünkü hediye şu tarafa dursun kadınlar onlar için kıymetli ve anlamlı günülerinde sadece ve sadece hatırlanmak, bir tatlı söz duymak istiyor,  eşi, evladı ve sevdikleri tarafından değerli ve kıymetli olduğunu hissetmek istiyor.  Bu hususunda karşı taraftan bir çaba ve gayret bekliyor haksız mıyım? Tatlı dilin, günler yüzün,   bir çift güzel sözün nice kalplere merhem olacağı elbette ki biliniyor. Ama nedense bunu uygulamak kimlerine göre gereksizmiş gibi bir algı oluşturuyor.  Değil mi ama? Lakin kadınlar eşine,  evladına, sevdiklerine ve sevenlerine verdiği değere karşın değerin çok daha fazlasını hak ediyor gibi görünüyor. Şimdi okurlarımızda şöyle bir algı oluşabilir,  köşe yazınızda hep kadınları savunmuşsunuz diyerek. Unutmamalıyız ki bizleri dünyaya getiren büyüten, bizler güldüğümüz zaman gülen, bizler ağladığımız zaman ağlayan, hastalandığımız zaman başucumuzda sabahlayan annelerimizde bir kadındır! Onun için yeri geldiği zaman kadınları savunmak, onların değerini ifade eden yazı ya da yazılar kaleme almak benim kanımca yerinde ve doğru olacaktır. Uzun lafın kısası, Mevlana’nın söylediği gibi ‘Sevdiklerinize gül verin, gül yoksa gülümseyiverin’ sözünü hayata geçirsek ne kadar güzel olacaktır. Çünkü bir gül verirseniz sevgiyi temsil eder. Bir gülü verirsiniz kalpleri yumuşatmaya yeter. Ne diyelim her daim kadınların değeri ve kıymeti bilinir olsun!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun!

Kıymet okurlarım.

Bize ayların köşe yazısı bölümünden naçizane hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan kadınlara ne kadar önem veriyoruz konulu bir yazı kaleme almaya çalıştık. Satırlarımızda burada noktaladık. Tekrar görüşmek dileğiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi
SON YAZILAR