Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Uluslararası Çay Günü

Uluslararası Çay Günü

Saygıdeğer okurlarım.

Bilindiği üzere 21 Mayıs Uluslararası Çay Günü olarak kabul edilmektedir. Günlük hayatımızda ise çay tüketimi ayrı bir yere sahiptir. Sabah kahvaltısında öğle yemeği sonrasında ya da günün ilerleyen saatlerinde çay tüketimi olmazsa olmaz tercihimizdir.

Evimize veya iş yerimize çat kapı bir misafir geldiği zaman ikram etmek için çay mı yoksa kahve mi? Sorusunu mutlaka yöneltiriz. Çoğunlukla tercihler çaydan yana olur güzel sohbetler eşliğinde çaylarımızı misafirlerimiz ile birlikte yudum yudum tüketiriz.

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı olduğu gibi bir bardak çayın da dostluk köprüsünün kurulmasında önemi elbette ki vardır.

Dost meclislerinde uzun uzun edilen sohbetler ile birlikte bir bardak demli çay en güzel ikramdır. Telefon ile edinilen sohbetlerde dâhi çay daveti mutlaka olmaktadır. Çünkü çay olmazsa olmaz en müstesna ikramdır.

Çok fazla çay tüketimi sağlık açısından önerilmese de doğru tüketim sağladığı taktirde çay tüketiminin faydaları da bulunmaktadır.

Çay tüketiminin sağlık açısından faydaları veya zararları hususunda detaylı bilgiyi uzman hekimlerimizden öğrenmek mümkündür.

Kimilerine göre açık kimilerine göre demli tercih edilen her kesimin damak tadına farklı hitap eden vazgeçilmez bir içecektir çay

Her mevsimde ya da her koşulda tercih edildiği takdirde her zamanda ve de her saatte severek tüketilen bir içecektir çay

Sohbetlerimiz ve muhabbetlerimiz daim olsun. Çaylarımız tercihe göre ister demli ister açık olsun. Yeter ki dost meclislerinde sohbet muhabbet edip çay tüketirken kurduğumuz gönül köprüleri sonsuza kadar baki olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi