Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Yaz Aylarında Sağlıklı Beslenme ve Spor Önem Taşıyor

Yaz Aylarında Sağlıklı Beslenme ve Spor Önem Taşıyor

Saygıdeğer okurlarım; Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredebiliyor. Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede yüksek olması sağlık açısından da önem arz ediyor.

Hava sıcaklıklarının yükseliş göstermesiyle birlikte sağlıklı yaşam adına sağlıklı beslenmeye özen görmek kıymetli bir adım olacaktır. Özellikle tansiyon kolesterol diyabet kalp damar hastalıkları gibi rahatsızlıkları bulunan vatandaşların sıcak yaz günlerinde sağlıklı besleme koşullarına uyum sağlamaları sağlıklı yaşam açısından elbette ki önemli bir unsurdur.

Sıcak yaz günlerinde fastfood tarzı veya yağ oranı yüksek besin gruplarından uzak durarak sağlık açısından daha faydalı ve besin değeri yüksek alternatifler tercih edebiliriz.

Güne hafif bir kahvaltı ile başlayarak öğle veya akşam yemeğinde mevsim sebzelerinden oluşan yemek menüleri hazırlayarak sağlıklı beslenmenin kapılarını aralayabiliriz.

Günlük hayatımızda su tüketimine önem vermeli mevsim meyvelerinden tüketerek ise sağlıklı yaşama adım atabiliriz.

Ayrıca sağlıklı beslenme koşullarına uyum sağlamak için ve de daha detaylı bilgi sahibi olmak için bir diyet ve beslenme uzmanından yani diyetisyenlerimizden destek alabiliriz.

Tabi ki sağlıklı yaşamın olmazsa olmaz kurallarından bir tanesi de spordur.

Özellikle yaz günlerinde hafif doğa yürüyüşlerini tercih edersek sağlıklı yaşamın önemini en müstesna şekilde fark etmiş oluruz. Sağlıklı yaşam için tercihlere göre farklı spor etkinlikleri ve de bir takım egzersizlerde yapabiliriz. Ancak kişiye özel spor ve egzersiz programı oluşturmak için uzman hekimlerimizden ya da Fizyoterapistlerimizden destek almak en doğru adım olacaktır.

Sadece yaz aylarında değil hayatın her anında sağlıklı beslenme ve spora önem verelim.

Sağlıklı yaşam hayatımızın en müstesna servetidir her daim değerini bilelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi