Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir  Yaman

Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir Yaman

Yeşil Çayın Obezite Üzerine Etkisi

Yeşil Çayın Obezite Üzerine Etkisi

Yeşil çay, köken olarak diğer çaylardan çok farklı olmamakla birlikte yüksek antioksidan kapasitesiyle içeceklerin baş tacı sayılabilecek niteliktedir. Yeşil çay; Camellia sinensis adı verilen bir bitkinin yapraklarından üretilen antioksidan içeriği yüksek bir çay çeşididir. Özellikle sonbahara girdiğimiz şu günlerde elimiz artık sıcak içeceklere doğru kaymaktadır ve yeşil çay da tercih edilen bitki çaylarının arasında yer almaktadır.

Yeşil çayda bulunan ‘epi-gallo-kateşin-3-gallat’ adı verilen ve kısaca EGCG olarak isimlendirilen bir biyolojik öğenin vücuttaki yağ yakım hızını artırarak obeziteyle savaşmada rol oynayabileceği bildirilmektedir. Özellikle diyet listelerinde sıklıkla yer alan yeşil çayın günde en fazla 2 fincan tüketilmesi ideal olacaktır. İçeriğinde kafeinin de yer almasından dolayı günlük alınması gereken miktar aşılmamalıdır. Yeşil çay başta olmak üzere bitki çaylarını kronik rahatsızlığı bulunan bireyler, hamile-emzikli bireyler ve herhangi bir ilaç kullanan bireyler mutlaka uzmanına danışarak tüketmelidirler (Yeşil çay hamile ve tansiyon problemi olan bireylere önerilmemektedir).

Hiçbir besinin tek başına mucizevi etkisinin olmadığını hatırlayarak, porsiyon kontrolü sağlayıp, yeterli ve dengeli besleneceğiniz sağlık dolu bir gün ve hafta sonu dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir Yaman Arşivi
SON YAZILAR