Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir  Yaman

Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir Yaman

Yoğurt

Yoğurt

Yoğurdun protein kalitesinin, kalsiyum ve kuru madde içeriğinin yüksek ve sindiriminin kolay olmasının yanı sıra sindirim sistemini düzenlemesi ve laktoz intoleransı olan kişiler tarafından da rahat tüketilmesi sebebiyle beslenmede ayrı bir yere sahiptir. Kalsiyumun en önemli işlevi kemik ve diş sağlığını korumak aynı zamanda da gelişimlerini sağlamaktır. Özellikle büyümenin hızlı olduğu dönemde, hamilelikte ve emzirme döneminde kalsiyuma ihtiyaç daha da artar. Bu nedenle her yaş döneminde kalsiyum alımına dikkat edilmeli, özen gösterilmelidir.

Yoğurt, fosfor yönünden de zengindir. Fosfor, hücrelerde enerji üretimine yardımcı olur.

Yoğurdun yeşil suyu dökülmemeli, zengin bir vitamin kaynağı bu su, çorbalara karıştırılabilir veya ayran gibi içilebilir. Yoğurt suyunun süzülmesiyle bu suyun içerdiği yüksek miktardaki riboflavin (B2 vitamini) de kaybedilir. Riboflavin, büyüme, doku yenilenmesi ve enerji metabolizmasında görevlidir.

Yeterli miktarda yoğurt tüketeceğiniz sağlık dolu bir hafta sonu dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir Yaman Arşivi