Veli Söylemez

Veli Söylemez

Geldim geldim

Geldim geldim

Özlediniz ama değil mi beni? Samimi söylüyorum ben yazmayı çok özledim. Ama malumunuz BBN Türk ekibi olarak bir taşınma olaylarına girdik o nedenle yazacak vakti bulamadım tam manasıyla durum budur. Yorgunluk da mevcut tabi vücutta. Ama bu yorgunluk fiziksel değil, zihinsel. Sanki birisi zorla 3 sezon Hint dizisi izletmiş gibi bir ruh halim var şuan da varın gerisini siz düşünün. Ama bu kardeşiniz tabi ki o hafta içerisinde boş durmadı yine bir şeyler izledi. Çayınız falan hazırsa o zaman başlayalım.

Kendi kendime dedim ki “Veli biraz böyle sakin, rahat, anlaması kavraması kolay bir dizi seç bu hafta ki bu mental yorgunluğu üstünden atabil.” Sonrasında bana gelen mesajlarda olsun, çevremden aldığım duyumlardan olsun Yargı’yı izlemeye kanaat getirdim. Ama hani sakin böyle, zaten hali hazırda az kalmış olan aklımla oynamayacak, bir dizi seçeyim dememin hemen arkasına bunu istemem biraz çelişkili oldu ama ne yapalım bünye kaos istiyor. Dizinin eleştirisini yapmadan öncesinde dizi de emeği geçen herkese çok ama çok teşekkür ederim. Diziyi anlayabilmek için pür dikkat izlemek lazım ki Türk dizilerinde görmek istediğim tarz bu benim. Bunu ilk defa yapıyorum ama söyleyeceğim dizi gerçekten güzel. Her bölümünde katil bir başkası diye düşündürtüyor ki bundan zevk alıyorsunuz. Ufak tefek saçmalıkları olmasına rağmen izletiyor dizi kendisini. Mesela ilk bölümünde öldürülüp bir bavulun içinde çöpe atılmış bir kızın cesedi bulunuyor. Orada savcı var, emniyet müdürü falan gibi bir amcamız var, polisler var, olay yeri inceleme var. Tüm İstanbul seferber yani orada. Ama bir Allah’ın kulu da meftanın yanına gidip de “Yahu kimmiş bu abla?” diye sormuyor. Herkes sanki bomba ihbarı alınmış çantanın fünye ile patlatılmasını izleyen Türk ahalisi gibi şeridin arkasından öyle izliyor. Nerde o “Aga cinayet var!” diyen, tek bakışta maktûlün nasıl öldürüldüğünü anlayan Akbaba be…

Ama bu dizinin sonu da yine düğünle biter bundan maalesef kaçışımız yok. En azından reyting uğruna herkesin birbiriyle sonucunun Müge ablamın programında biteceği bir ilişkileri yok Allah’a şükür. Bunu anlatmadan da geçemeyeceğim, azıcık spoiler ama o kadar da olur, cinayeti işleyen kişi olarak görülen savcımızın kardeşinin avukatlığını öldürülen kızın ablası yapıyor. O çocuğu içeriye atan emniyet amiri de hem savcının ve tabi ki doğal olarak da katil zanlısı çocuğun babası. Nasılız? Bir yudum alın çayınızdan biraz sakinleşin. Kafalar karışmadı değil mi? Biraz kafalar karışabilir ama siz Yasak Elma’daki ilişki çemberini çözdünüz bunu mu anlamayacaksınız size güvenim tam.

Sonuç olarak pür dikkat izlenilecek, birlikte olayı çözmeye çalışacağınız güzel bir dizi daha hayatımızda devam ediyor ki reytinglere göre de gerçekten hayatımızdan kolay kolay çıkacak gibi de durmuyor.

Bence uzatmadım bu sefer. Bir bardak çay bitmemiştir bile bence. Demlediniz o kadar soğumasın bari. Ben Cingöz Recai izleyeceğim vallahi siz ne yaparsınız bilmem. Cingöz Recai ama Kenan İmirzalıoğlu’lu olanı değil, Ayhan Işık’lı olanı. O yeni Cingöz ne yahu güzelim senaryoyu ne yapmışlar öyle. Neyse haydi ben kaçtım esenlikler dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Veli Söylemez Arşivi