Veli Söylemez

Veli Söylemez

Susayım susayım diyorum ama...

Susayım susayım diyorum ama...

Esenlikler. Bugün, aslında özellikle benim için umut verici şekilde başlayıp sonrasında umudumu kıran bir internet dizisi hakkında size düşüncelerimi aktaracağım. Dizimizin adı Sokağın Çocukları. Neden bana umut verici şekilde başlayıp sonrasında umudumu yerle bir etti ondan bahsedeceğim tabi lakin ramazan geldi çay kahve yok. Zira aranızda oruç tutmayanınız varsa da ben tutuyorum benim canım çeker o yüzden içene küserim gayet açık ve net konuşuyorum. 

Neyse. 

Bilemeyenleriniz için önce kim bu "Sokağın Çocukları" dilerseniz onu anlatayım. Daha benim üniversite yıllarımda internete hiçbir yerden destek almadan dizi çekmeye başlayan ve şimdilerde yeni nesil jön denilen Cihangir Ceyhan'ın da içerisinden çıktığı Sıfır Bir dizisi ekibinin hazırladığı 2. dizisi. Yine anlayacağınız üzere bir sürü çata pat var dizi de. Sıfır Bir ilk çıktığında beni heyecanlandıran bir yapım olmuştu ki bitesiye kadar da zevkle izlediğim bir diziydi. Uyuşturucuya savaş açmış bir kaç genç. Hatta bittiğinde kendi kendime dedim ki tamam zirvede bıraktılar. Sonrasında da bu dizi çıktı ve içerisinde alışageldiğimiz o Sıfır Bir dizi ekibinin başını çeken oyunculardan kimsenin olmayacağını yeni yeni karakterlerin olacağını söylediler ve gerçekten de kimse yoktu. Yan karakterler, yahut az görünen karakterler baş karakter olmuş ve hiç bilmediğimiz birisi de başrol olmuştu. Kaldı ki Adez'i ben dahil Sıfır Bir izleyen herkes çok sevmişti ki kimi sahnelerini, izleyenleriniz kahvehane sahnesini hatırlar, hala açıp izleriz. Çok güzel giderken diziye yeni bir karakter eklendi ki... Sıfır Bir'in en çok sevilen isimlerinden birisi, hatta izleyicilerin taktığı lakabıyla "Keleş Operatörü", Cihat Sarsılmaz; yani Onur Akbay. Allah var ilk gördüğümde ben de çok sevindim çünkü kötü karakter olarak girdi diziye. Bu beni daha çok çekti çünkü sevdiğimiz karakterlerin kötü rol oynaması aslında benim daha çok ilgimi çekiyor mesela Mahkum dizisindeki İsmail Hacıoğlu'nun canladırdığı "Barış" karakteri gibi. Ama bu pek öyle olmadı...

2. sezonda Sıfır Bir'in son sezonundaki ekipten Savaş Satış haricindekilerin hepsi bizim başrole düşman saflarında diziye geri gelmiş. Kötü olması lazımdı ya hani. Olmadı işte. Bir ara dizide kötü karakter yoktu. Cihat Sarsılmaz'ın ismi sarsılmasın diye neler neler yapıldı ya dizide. Yahu hani bu dizide eski ekipten kimse olmayacaktı? Hani bu dizide yeni yüzler kazandıracaktınız? Hani Sıfır Bir'in yan karakterleri burada ana karakter olacaktı? Onur Akbay diziye kötü karakter olarak girdi, bence kötü karakter olarak kalsaydı iyi de olurdu, sonra başrolü öldürüp başrol oldu ya adam. Bir de günün sonunda kötü olan aslında başrolün olduğu ekipmiş gibi gösterildi ya. 3. sezonun sonunda 1. sezonun baş ekibinden son kalan karakteri de, tam da hainlik yaparken öldürerek, aslında iyi olanın Onur Akbay'ın ekibinin olduğu gösterilmesi her şeyi zaten açıklıyor. Sıfır Bir 2.0 oldu bu dizi yine. Bir de siz ne güzel sokak çetesiydiniz konu ne ara Suriye'de DAEŞ militanlarının kaldığı hapishaneye girmeye kadar geldi yahu? 

Neyse biraz gerildim ben orucu sakatlamadan kaçayım. Size film önerisi olarak GORA'yı öneriyorum keza benim Ramazan ayındaki main filmim bu. Oruç için de şöyle bir önerim var; sahurda ekmeği az yiyin susatır, suyu çok içmeyin işetir. Kutlu Ramazanlar ve de esenlikler dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Veli Söylemez Arşivi
SON YAZILAR