KONYA HABER
Konya
Açık
33°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9920 %0,80
48,0364 %0,92
4.443,92 % 1,11
Ara
BBN Haber Yazarlar Yeşil fasulyeyi böyle hazırlarsanız tadına hayran kalacaksınız! Lezzetini herkes çok seviyor

Yeşil fasulyeyi böyle hazırlarsanız tadına hayran kalacaksınız! Lezzetini herkes çok seviyor

Yeşil fasulyeyi kızartarak harika bir lezzet elde etmek mümkündür. Bu pratik tarif, yeşil fasulyenin doğal lezzetini korurken, ona çıtır bir doku kazandırıyor. İşte yeşil fasulye kızartması tarifi:

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Yeşil fasulyeyi kızartarak harika bir lezzet elde etmek mümkündür. Bu pratik tarif, yeşil fasulyenin doğal lezzetini korurken, ona çıtır bir doku kazandırıyor. İşte yeşil fasulye kızartması tarifi:

Malzemeler:


- 500 gram yeşil fasulye
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:


1. Yeşil fasulyelerin uçlarını kesip, yıkayın ve süzün.
2. Bir kasede un, mısır unu, tuz ve karabiberi karıştırın.
3. Fasulyeleri bu karışıma bulayarak una bulanmalarını sağlayın.
4. Genişçe bir tavada sıvı yağı kızdırın.
5. Una buladığınız fasulyeleri kızgın yağda kızartın. Altın rengini alana kadar ara ara karıştırarak kızartın.
6. Kızaran fasulyeleri kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını emmesini sağlayın.
7. Sıcak servis yapın.

Yeşil fasulye kızartması, ana yemeklerin yanında veya atıştırmalık olarak tüketilebilir. Misafirlerinizi şaşırtacak ve onların da beğenisini kazanacak bu lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun!