Konyalı futbolcu her istediğine kavuştu! Hedef Arda Güler

Konyalı futbolcu her istediğine kavuştu! Hedef Arda Güler
1991 Konya'nın Çumra ilçesinde doğan ve çocuk yaşlarda futbola ilgisi olan 1922 Konyaspor Takımının Futbolcusu Ahmet Önay, açıklamalarda bulundu.

Konya'nın Çumra ilçesinde dünyaya gelen ve 1922 Konyaspor'un formasını terleten futbolcu Ahmet Önay, ANK Haber'e konuştu. Hayatı boyunca çok istediği bir çok şeye sahip olan Ahmet Önay, en büyük destekçisinin annesi ve eşi olduğunu belirtti. Ahmet Önay, "Çocukluğumdan beri hep hayalim bir evim, bir arabam, iyi bir eşim bir de kız çocuğum olmasıydı. Şu an hepsine sahibim. 2018 yılında eşim Aylin ile evlendik. Alin adında 4 yaşında bir kızım var. Eşim hayatımın dönüm noktası oldu. En büyük destekçim, annemden sonra eşimdir. Futbolda çok iyi paralar kazandım. Evimi, arabamı aldım. Fazla bir isteğim yok zaten. Mutlu olmak çok daha önemli. Yaş olarak futbol hayatımın sonuna geliyorum. Tabii yine futbolla ilgili çalışmalar yapmaya devam edeceğim" dedi.

406638428-6821112407972611-3114458401592195618-n.jpg

ÖMER ALİ ŞAHİNER İLE EKMEK BÖLÜŞTÜK

Futbol merakım 3-4 yaşlarında başladı. Mahallede top sektirirken ilgi odağı oluyordum. ''Sen topçu olacaksın'' yorumları alırdım hep. Atatürk İlkokulu'nda okurken takım seçmelerine katıldım. Okullar Arası turnuvalarda beden öğretmenimin çok desteğini gördüm. Onun yönlendirmesiyle forvet oynuyordum. Çatalhöyük Çumraspor minikler takımına çağrıldım. Babam çiftçi olduğu için, durumumuzda iyi değildi ona yardım etmemi istiyordu. Babamın itirazlarına rağmen annemin ve ağabeylerimin desteğini çok gördüm. Onlar olmasaydı şu an bende çiftçilik yapıyor olacaktım. Ben bu işin kendime uygun olmadığını bildiğim için yine annemin desteği ile Çumraspor’a katıldım. Ortaokulda da futbol serüvenim devam etti. O yıl minikler arasında şampiyon olduk. Türkiye şampiyonasına katıldık, Son 8 takım arasına kaldık. Son maçta Eskişehirspor'a yenilince elendik. Ardından Çumraspor yıldızlar takımına girdim, şampiyon olduk. Türkiye şampiyonasına katıldık. Konyaspor ve Konya Şekerspor’dan teklifler gelmeye başladı. İmkanları daha iyi olduğu için Konya Şekerspor’u tercih ettim. 2007 yılında profesyonel futbola imza attım. Şekerspor’a girdiğimiz zaman çok sıkıntılı dönemler geçirdim. Futbol hayatımın başından beri ipi birlikte göğüslediğimiz arkadaşım Başakşehirspor takım kaptanı Ömer Ali Şahiner ile parasız kaldığımız günlerde bir ekmeği bölüşüp yedik. Dolmuşa binecek paramız olmadığı günler oldu.

10995665-657122997743193-3174718094008640541-n.jpg

Profesyonel olunca 12 bin lira transfer ücreti ve ayda 500 lira maaşım oldu. Benim için çok büyük bir paraydı. Hemen Çumra'ya gidip aldığım paranın 11 bin lirasını destek olmak adına babama verdim. Benim futbolcu olmamı istemeyen babam çok duygulandı. Derslerimin iyi olmasına rağmen, antrenmanlara katıldığım için okula gidemiyordum. Hocamız ''İki yol var önünüzde ya futbol ya okul'' deyince ben hiç düşünmeden futbolu seçtim. Kulüp açık öğretime yazdırdı. Böylece liseyi dışarıdan bitirmiş oldum. 1922 Konyaspor ve Şekerspor'un birleşmesi sebebiyle Konyaspor'a geçtim. Tabii 16 yıllık futbol hayatım içinde, transferlerim oldu, birçok sakatlık geçirdim.

ahmet-onay.jpg

ARDA GÜLER GURURUMUZ OLDU
16 yıldır 1922 Konyaspor'da oynuyorum. 16 yıllık birikimimi yeni nesillere aktarmak için antrenör olmak istiyorum. İsmail Kartal, Mehmet Altıparmak gibi çok iyi hocalarla çalıştım. Onların bize öğrettiği bilgileri yeni nesillere aktarmak istiyorum. Sertifika almak için kursa gideceğim. Baktığınız zaman Milli takımda çok sayıda yeni jenerasyon gençler yer alıyor. Mesela Arda Güler'i Türkiye ve Avrupa'daki çocukların örnek alması lazım. O bizim gururumuz oldu. Bende Arda Güler gibi çocuklar yetiştirmek istiyorum. Tek dileğim bu.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.