Konyaspor nasıl ligde kalır? İşte tüm ihtimaller

Konyaspor nasıl ligde kalır? İşte tüm ihtimaller
Ligde kalma mücadelesi son haftaya taşındı. 3’lü hatta 4’lü averaj hesapları bile yapılmaya başlanırken atılacak her gol ligin kaderini doğrudan etkileyecek

Süper Lig’de kümede kalma mücadelesi nefesleri kesiyor. 37.haftada oynanan maçlar sonunda sahasında 75 dakika 10 kişi oynamasına rağmen Konyaspor ile 2-2 berabere kalan Kayserispor bu hafta kefeni yırtarken, Samsunspor da matematiksel olarak ligde kalmayı garantiledi. Karagümrük de bu hafta lige veda etti. Ligde son 90 dakikaya 5 takım daha korkulu rüyalar görerek çıkacak. Pendikspor'un ise ligde kalması için 26 gol averajını kapatması gerekecek.

Son maçlar öncesinde 2’li, 3’lü hatta 4’lü averaj hesapları bile yapılmaya başladı. Temsilcimiz Tümosan Konyaspor, Kayseri’den getirdiği 1 puanla puanını 41’e yükseltti. Yeşil-beyazlıların ligde kalması için son hafta sahasında oynayacağı Galatasaray maçı finallerin finali olacak.

Konyaspor, Galatasaray’ı yener ya da en kötü ihtimalle berabere kalırsa başka hiçbir sonuca bakmaksızın kümede kalacak. Yenilgi halinde ise diğer maçlarda alınacak sonuçlara bakılacak.

aw207424-04.jpg

İşte Konyaspor’u ligde tutacak ihtimaller…

İKİLİ AVERAJ

Konyaspor 41 puanda oluşacak olası puan eşitliği durumunda ikili averajda Gaziantepspor ve Ankaragücü’ne üstün. Hatayspor ile ikili averajda ise eşitlik söz konusu ve gol averajında ipler Hatay ekibinin elinde olacak.

Konyaspor için ikili averaj ihtimali sadece Ankaragücü ve Gaziantep'in son maçlarını kazanıp Hatayspor ile oluşacak 41 puan eşitliğinde söz konusu olacak. Aksi takdirde olay 3'lü 4'lü averaj hesabına kayacak.

ÜÇLÜ AVERAJ (KONYASPOR-HATAYSPOR VE GAZİANTEP)

Bu üç takımın aralarındaki maçlara bakıldığında Konyaspor 7, Hatayspor 5 ve Gaziantepspor 3 puan topladı. Bu grubun arasındaki olası puan eşitliğinde küme düşen takım Gaziantepspor olacak.

ÜÇLÜ AVERAJ (KONYASPOR-HATAYSPOR VE ANKARAGÜCÜ)

Konyaspor 7, Hatayspor 7 ve Ankaragücü 2 puan topladı. Bu ihtimaller çerçevesinde düşen takım Ankaragücü olacak.

DÖRTLÜ AVERAJ

Hatay 11 puan, Konyaspor 9 puan, Ankaragücü 6 puan ve Gaziantep 4 puan. Bu ihtimalde ise Gaziantep lige veda eder.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
35 Yorum