Konyaspor'da bu isimler takımı ipten aldı

Konyaspor’da Guilherme ve Soner en çok oynayan, Cikalleshi en fazla gol atanlar listesine adlarını yazdırırken Uğurcan bu sezon kendi kalesine en fazla gol atan oyuncu olma şanssızlığını yaşadı
Konyaspor'da bu isimler takımı ipten aldı

Süper Lig’in ve Konyaspor’un sezon istatistikleri belli oldu. Konyaspor’da Guilherme ve Soner en çok oynayan, Cikalleshi en fazla gol atanlar listesine adlarını yazdırırken Uğurcan bu sezon kendi kalesine en fazla gol atan oyuncu olma şanssızlığını yaşadı

KARTAL’IN VAZGEÇİLMEZLERİ
Konyaspor’da ise en çok süre alanlar listesinde iki isim yer aldı. Yeşil-beyazlı ekibin yıldızı Guilherme Sitya geride kalan sezonda sadece 1 maç kaçırıp toplamda sahada kaldığı 3 bin 267 dakika ile ligde en fazla süre alan 4. Oyuncu oldu. Yine sadece 1 maç kaçıran ve 3 bin 214 dakika forma şansı buluna Soner Dikmen de ligin en fazla oynayan 7. Oyuncusu olarak sezonun kayıtlarına geçti.
CİKALLESHİ 15. SIRADA
Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'ın Arjantinli santrforu Mauro Icardi de kaydettiği 25 golle Süper Lig'in gol kralı oldu. Yarışta Fenerbahçe'den Edin Dzeko 21 golle 2., Sivasspor'dan Rei Manaj 18 golle 3. sırada yer aldı. Listede 8. sırada yer alan Kasımpaşa'nın başarılı orta sahası Aytaç Kara ise kaydettiği 14 golle en skorer Türk oyuncu oldu. Konyaspor’un en golcü oyuncusu olan Sokol Cikalleshi de ligde bu sezon en fazla gol kaydeden 15. isim oldu.
KONYASPOR 2 KEZ KIZARDI
Sezon genelinde 76 kırmızı, bin 591 sarı kart çıktı. Adana Demirspor, gördüğü 8 kırmızı kart ile bu alanda listenin başında yer alırken 104 sarı kart gören Hatayspor ise en çok sararan takım oldu. Konyaspor ise ligde bu sezon 74 sarı ve 2 kırmızı kart gördü. Temsilcimizde Adil Demirbağ ve Oğulcan Ülgün kırmızı kart gören isimler oldu. Oğulcan Ülgün ayrıca ligde tam 8 sarı kart görerek takımın en hırçın ismi oldu. Ahmet Oğuz da 7 kez sarı kart ile cezalandırıldı.
UĞURCAN VE METEHAN KALELERİ ŞAŞIRDI
Konyaspor bu sezon üç kez kendi kalesine gol attı ve bu alanda zirvede yer aldı. Temsilcimizde savunma oyuncusu Uğurcan Yazğılı bu sezon iki kez aynı şanssızlığı yaşayıp Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarında kendi filelerini havalandırdı. Metehan Mert ise Gaziantep FK maçında kendi kalesine gol attı.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum