Konyaspor'da Başkan Fatih Özgökçen 2 yılda ne yaptı?

Konyaspor'da Başkan Fatih Özgökçen 2 yılda ne yaptı?
Konyaspor’da Olağanüstü Genel Kurul, bugün gerçekleştirilecek. Tek liste ile girilmesi beklenen seçimde yeşil- beyazlı ekipte Fatih Özgökçen’in yeniden başkan olması Öngörülüyor. Peki başkan Özgökçen, geride kalan 786 günde neler yaptı? İşte detaylar

TÜMOSAN Konyaspor’da Olağanüstü Genel Kurul, bugün gerçekleştirilecek. Tek liste ile girilmesi beklenen seçimde yeşil- beyazlı ekipte Fatih Özgökçen’in yeniden başkan olması Öngörülüyor. Peki başkan Özgökçen, geride kalan 786 günde neler yaptı? İşte detaylar...

EN YÜKSEK PUAN TOPLANDI

5 Haziran 2021 tarihinde Konyaspor başkanlığına seçilen Fatih Özgökçen, ilk senesinde kulüp tarihinin en iyi dönemlerinden birini yaşadı. Yeşil-beyazlı takım 2021-2022 sezonunda 68 puan kulüp tarihinin en yüksek puanına ulaştı. 3.kez Avrupa kupalarına katılma hakkı eden temsilcimiz, UEFA Konferans Ligi üçüncü eleme turunda şansız bir şekilde Vaduz’a elenerek turnuvaya erken veda etti.

BASKETBOL ÇIKTIĞI GİBİ DÜŞTÜ

Anadolu Kartalı aynı o sezon basketbolda da tarihi bir başarı yakaladı. O sezonik adıyla AYOS Konyaspor Basketbol takımı, play-off şampiyonu olarak Türkiye Basketbol Süper Ligi'ne yükselmenin mutluluğunu yaşadı. Dev Kartallar, geride kalan sezonda Basketbol Süper Ligi'nde kötü bir performans sergileyerek tekrar 1.Lig'e düştü.

24 ARALIK’TA GENEL KURULA GİDİLDİ

Başkan Özgökçen başkanlığında ki Konyaspor, geride kalan sezonu da çalkantılı geçirdi. 24 Aralık 2022 tarihinde tüzük değişikliği nedeniyle genel kurula giden Konyaspor’da mevcut başkan Fatih Özgökçen, görevi yeniden devraldı. O süreçte yönetim kurulu listesinde yine değişiklikte bulunan Özgökçen, şehrin iş insanlarını yönetime dahil etti.

İLHAN PALUT GÖNDERİLDİ

Bu süreçten sonra yeşil-beyazlı ekipte deprem etkisi oluşturan bir gelişme yaşandı ve herhangi bir gerekçe gösterilmeyerek teknik direktör İlhan Palut ile yollar ayrıldı. Bu süreçte Fatih Özgökçen ve yönetim kurulu büyük tepki toplarken, teknik direktörlük koltuğuna Sırp Aleksandar Stanojevic getirildi. Stanojevic ile Türkiye Kupası’ndan elenen Anadolu Kartalı, 49 yaşındaki hoca ile ilk 5 maçında gol atamazken sadece bir puan topladı. Alınan bu kötü sonuçlarda eklenince iç sahadaki tüm karşılaşmalarda ve maç sonlarında yönetim taraftar tarafından istifaya davet edildi.

32 OYUNCU TRANSFER ETTİ

Taraftar grupları ile ters düşen Başkan Özgökçen ve yönetim kurulu, radikal kararlar almaya devam etti. Önce Konyaspor’da sportif direktörlük alanında başarılı işlere imza atan İrfan Kulekaya, daha sonra da yine Konyaspor’da hem kurumsal iletişimde hem de CEO’luk görevinde başarılı işlere imza atan Mustafa Göksu ile yollar ayrıldı. Başkan Fatih Özgökçen 786 günlük görev süresince 32 oyuncu ile çalışırken bunların 17’si yabancı ve 15’i de yerli futbolcu oldu.

Yılmaz Çelik-BBN HABER

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.