Kuşaktan kuşağa aktarılan lezzet serüveni; Ballıbaba Izgara

Kuşaktan kuşağa aktarılan lezzet serüveni; Ballıbaba Izgara

Ballıbaba Izgara, kurulduğu günden bu yana sektördeki iddialı duruşunu sürdürüyor. İşletmesinin kuşaktan kuşağa aktarılan lezzet yolculuğunu anlatan İşletme Sahibi Yusuf Ateş; “2011’den bu yana işletme sorumlusuyum. 1969’dan bu yana üç kuşak bu işi yapmaktayız. Bu bizim için sanattır. İşimizi severek yapıyoruz. Başarılı olmamızı da buna borçluyuz. Abim, kardeşim ve ben birlikte işletmemizin başındayız. Hayalimizdeki yerdeyiz” dedi.

SUNUMDA KONYA’DA TEKİZ

Yeni lezzetleri Konya’da ilk olarak işletmelerinde sunduklarını söyleyen Ateş; “Konya’ya farklı lezzetler sunduk ve yeni tatlar kazandırdık. Bonfile lokum ve kuzu küşleme en çok beğenilen yemeklerimizdendir. Bonfile lokum, büyük baş hayvanların bonfilesinden yapılır. Yumuşak bir et olduğu için ızgarada pişiririz ardından misafirler gelince tereyağlı tavada son kez pişiriyoruz.  Kuzu küşleme de bir kuzuda 300 gram çıkıyor. Yine ustalıkla birlikte damaklarda tat bırakan bir küşleme sunumu yapıyoruz. Konya’da böyle sunum yapan sadece biz varız. Izgarada şu an 15 çeşidimiz var. Her bir lezzetin ayrı seveni var. Konyalılar lezzetlerimize hep olumlu dönüş sağlıyor. Lezzet konusunda hiçbir olumsuz yorum almadık. Hatta sunum konusunda birçok olumlu yorum alıyoruz” diye konuştu.

Kuşaktan kuşağa aktarılan lezzet serüveni; Ballıbaba Izgara

KISITLAMALARA UYUYORUZ

Kısıtlamalara göre hareket ettiklerini ifade eden Ateş; “Paket servisinde mesafe gözetmeksizin her mevkiye getiriyoruz. Paket sisteminde ön siparişle çalışıyoruz. Kısıtlamalara uyuyoruz. Şu an yüzde 50 kapasiteyle işletmemizi masa servisine de açtık. Mutluyuz biz misafirlerin yüzündeki mutluluğu gördükçe bu işi daha çok seviyoruz. Dileriz virüs tamamen bitsin ve bizde misafirlerimize kapılarımızı tamamen açalım” ifadelerini kullandı.

Kuşaktan kuşağa aktarılan lezzet serüveni; Ballıbaba Izgara

İŞİMİZİ SEVEREK YAPIYORUZ

Bir işi sevmenin başarılı olmada ki etkisini anlatan Ateş; “Sektörde farkımız bu işte çekirdekten yetişmiş olmamızdandır. Bu aşçılık becerisi atalarımızdan geliyor. En önemli ikinci nokta ise işini severek yapmaktır. İşini severek yapan kişi her zaman en iyi şekilde ürün çıkarabilir ve yeniliklere de açık olur. Diyeceğim şu ki; bir pencereden bakan farklı kişilerden biri böcek görür diğeri çiçek görür. Biz hep çiçek odaklıyız. Hep en güzeli görür işimize de onu aktarırız” şeklinde sözlerini sonlandırdı. Nihal KAVAK

Kuşaktan kuşağa aktarılan lezzet serüveni; Ballıbaba Izgara

Kuşaktan kuşağa aktarılan lezzet serüveni; Ballıbaba Izgara

Kuşaktan kuşağa aktarılan lezzet serüveni; Ballıbaba Izgara

Kuşaktan kuşağa aktarılan lezzet serüveni; Ballıbaba Izgara

Kuşaktan kuşağa aktarılan lezzet serüveni; Ballıbaba Izgara

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.