Selçuk Üniversitesinden çiftçiye destek
Üretimin sürdürülebilir olması adına pek çok bilimsel çalışmayı hayata geçiren Selçuk Üniversitesi, bu alanda önemli bir adım daha attı. Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un desteğiyle Ziraat Fakültesi bünyesinde ‘Alo Ziraat Çiftçi Danışma Hattı’ kuruldu. Bu sayede hem çiftçiler doğru bilgiye kolaylıkla ulaşabilecek hem de havzadaki sorunların çözümünü kolaylaştıracak tarım hafızası oluşturulacak.
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde ‘Alo Ziraat Çiftçi Danışma Hattı’ kuruldu. Proje ile ülke ekonomisinin sac ayaklarından birini oluşturan tarım sektörünün temsilcilerine, bilimsel bilgiye kolaylıkla erişebilme imkanı sunuluyor. Çiftçiler, uygulamaya 0332 223 28 68 numaralı dahili hat ve 0531 518 29 46 numaralı cep telefonundan ulaşabilecek. Alo Ziraat Çiftçi Danışma Hattına başvuran bölge çiftçisinin sorunları kayıt altına alınacak ve üreticilerin ihtiyaçları değerlendirilerek alanında uzman bilim insanları tarafından bilgi desteği sunulacak. Ayrıca tarım sektörü ve üniversite arasındaki iletişimin güçlenmesi ile çiftçilerin yenilikleri benimseme süresinin kısaltılması ve kırsal kalkınmanın hızlandırılması hedefleniyor.
“ÜNİVERSİTE İLE ÇİFTÇİ ARASINDAKİ BAĞI GÜÇLENDİRECEĞİZ”
Projenin açılışında konuşan Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yayım Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Hasan Arısoy, Alo Ziraat Çiftçi Danışma Hattı ile bölge çiftçisine önemli bir hizmet sunulacağını söyleyerek, “Fakültemizde çiftçilere destek verecek 200’e yakın akademisyenimiz var. Amacımız, üreticilerimizin doğru bilginin kaynağına ulaşmasını sağlamak. Üniversitesi ile çiftçi arasındaki bağı güçlendirmeyi hedefliyoruz. Çiftçilere sağlanacak destekten bölge ve ülke ekonomisi de faydalanacak. Dünya ile daha rekabetçi bir yapıya kavuşacağız. Desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy ve Rektör Yardımcılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
İLETİŞİM FAKÜLTESİ, PAZARLAMA DESTEĞİ VERECEK
Çiftçilerin, özellikle son dönemdeki kuraklıktan dolayı bazı problemlerle karşı karşıya geldiğini belirten Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker, bu noktada Selçuk Üniversitesinin kurduğu Alo Ziraat Çiftçi Danışma Hattının önemli katkılar vereceğini söyledi ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enderhan Karakoç ise “Gelişen teknoloji ile birlikte bilgiye ulaşmak kolay ancak önemli olan doğru bilgiye ulaşabilmek. Alo Ziraat Çiftçi Danışma Hattı ile üreticiler uzman akademisyenler sayesinde doğru bilgiye ulaşabilecek. Üreten ancak pazarlama noktasında sıkıntı yaşayan çiftçiler için de destek vereceğiz. Çünkü iletişim sayesinde bilgiyi her yere taşıyabiliyoruz, ürünü pazarlayabiliyoruz.” diye konuştu.
“ÜRETİCİLERE ÖNEMLİ KATKILAR SUNULACAK”
Alo Ziraat Çiftçi Danışma Hattı Projesinin üreticilere ciddi bir katkı sağlayacağını ifade eden Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu, “Ülke ekonomisi için en önemli sektörlerden biri tarım. Ziraat Fakültesi olarak tarım sektörüne elimizden gelen katkıyı vermeye çalışıyoruz. Çiftçilere bilgi aktarılması noktasında Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesindeki akademisyenlere, desteklerinden dolayı da Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy ve Rektör Yardımcılarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
“ŞEHRİN KALKINMASINA DESTEK SAĞLANACAK”
Konya’nın; sanayi, ticaret ve tarım alanında çok hızlı büyüyen bir şehir olduğunu vurgulayan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat da “Selçuk Üniversitesi kendi bünyesinden iki üniversite çıkarmış, olgunlaşmış, belirli bir konuma ulaşmış bir üniversite. Selçuk Üniversitesi yeni yönetiminin en önemli hedeflerinden biri, üniversite ile şehri bir araya getirmek, ilişkilerini güçlendirmek. Bunun için 8 aydır çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Araştırmalara dayalı sonuçların şehirle buluşturulması gerekiyor. Bu sayede şehrin kalkınmasına destek sağlanacak. Alo Ziraat Çiftçi Danışma Hattı Projesi sayesinde de hocalarımız, danışma hizmeti verecek ve üreticilerimiz yönlendirilecek.” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.