İran'ın dini lideri Hamaney, ABD ve Avrupa'ya tepki gösterdi

İran'ın dini lideri Hamaney, ABD ve Avrupa'ya tepki gösterdi

İran dini lideri Ali Hamaney, Orta Doğu'daki savaş geriliminin sorumlusunun batı olduğuna işaret ederek, " Bölgenin barış ve huzurunu istemeyenlerin varlığından kaynaklanmaktadır. Yani Amerika ve bazı Avrupa ülkeleri” dedi.

İran dini lideri Ali Hamaney, İran’in İsrail’e başlattığı hava saldırısı sonrası bölgedeki gerilim ve savaşlarının nedeni ile ilgili olarak, “Bölgemizde, çatışmalara ve savaşlara, endişelere ve düşmanlıklara neden olan sorunun temeli, bölgenin barış ve huzurunu istemeyenlerin varlığından kaynaklanmaktadır. Yani Amerika ve bazı Avrupa ülkeleri” dedi.

Orta Doğu'da gerilim düşmüyor

Orta Doğu'daki gerginlik geçtiğimiz yıl Gazze'de faaliyet gösteren Hamas'ın İsrail'e yönelik başlattığı Aksa Tufanı harekatıyla ile başlamış, tansiyon bu güne kadar düşmemek üzere yükselmişti. Geçtiğimiz günlerde İsrail, İran'ın başkenti Tahran'da Hamas'ın lideri İsmail Haniye'ye yönelik suikast düzenleyerek öldürmüştü. Suikast saldırılarına dur durak vermeyen İsrail, Lübana Hizbullahı'nın lideri Hasan Nasrallah ve çok sayıda üst düzey yöneticiyi öldürmüştü.

fettah-fuzleri.webp

İsrail'in pek çok noktasında patlamalar oldu

Bu saldırıların üzerine intikam yemini eden İran, geçtiğimiz gün İsrail'in çeşitli noktalarına 200 FETTAH seyir füzesiyle saldırdı. Füzelerin çok sayıda bölgeye düştüğü rapor edilirken İsrail'in vereceği cevap merak ediliyor.

hamaney.webp

İran, Amerika ve Batıyı suçluyor

İran dini lideri Ali Hamaney bugün yaptığı açıklamada, bölgedeki gerilimi ve nedenlerini değerlendirdi. Hamaney, “Bu bölgemizde, çatışmalara ve savaşlara, endişelere ve düşmanlıklara neden olan sorunun temeli, bölgenin barış ve huzurunu istemeyenlerin varlığından kaynaklanmaktadır. Yani Amerika ve bazı Avrupa ülkeleri. Eğer bu bölgeden zararlarını azaltırlarsa, şüphesiz ki bu çatışmalar ve savaşlar tamamen ortadan kalkacaktır. Bölgemizdeki ülkeler kendilerini yönetebilir, bölgelerini yönetebilir ve barış, sağlık ve refah içinde birlikte yaşayabilirler” ifadelerini kullandı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.