Botsvana Büyükelçisi Büyükkarakaş, Konya da öğrencilerle buluştu

Botsvana Büyükelçisi Büyükkarakaş, Konya da öğrencilerle buluştu

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi Başkanlığı tarafından "Bakanlık Kariyer İmkanları” adlı söyleşi düzenlendi.

Konuşmacı olarak katılan Büyükelçi Meltem Büyükkarakaş, Dışişleri Bakanlığının sunduğu iş olanakları hakkında bilgi verdi. Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, “Üniversitemizin sizlere sunduğu imkanlar, sosyal donatılar, size kattığı vizyon ve bilgi birikimi ile sadece Türkiye’nin değil, dünyanın ihtiyaç duyduğu eğitim donanımına sahip olarak mezun olacaksınız. Uluslararası piyasada tercih edilebilir öğrenciler olarak ön plana çıkacaksınız. Selçuk Üniversitesinin ortaya koymuş olduğu eğitim kalitesiyle başarılara çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.” dedi. Mesleki tecrübelerini paylaşan ve Dışişleri Bakanlığının teşkilat yapısı ile sunduğu kariyer imkanları hakkında bilgi veren Büyükelçi Meltem Büyükkarakaş, “Dış politikamızın amaçları arasında uluslararası çıkarlarımızı yurt dışında güvenceye almak, hem bölgemizde hem küresel düzeyde barış, istikrar ve refaha katkıda bulunmak, krizlerin yönetiminde aktif rol almak da var.

buyukelci-buyukkarakas-selcuk-universitesinde-ogrencilerle-bir-araya-geldi-1.jpg

Bugün dünyanın en gelişmiş diplomatik ağına sahip beşinci ülkeyiz. 146 büyükelçiliğimiz, 99 da başkonsolosluğumuz var. Personel ihtiyacımızın artması, sizler için de birtakım fırsatlar sunuyor.” ifadelerini kullandı. İki kategoride diplomatik kariyer memuru olduğunu belirten Büyükkarakaş, “Dış politikanın oluşmasına katkıda bulunan meslek memurları, büyükelçiliğe kadar yükselip her türlü temsil görevi yürütebiliyor. İdari konularda görevlendirilen konsolosluk ve ihtisas memurları da başkonsolosluğa kadar ilerleyebiliyor. Meslek memurluğu ile konsolosluk ve ihtisas memurluğu sınavına girmek isteyenler yabancı dil bilgisine sahip olmalı, Türkiye’nin dış politikasını ve güncel konuları takip etmeli, analitik düşünebilmeli, kılık kıyafetine dikkat etmeli, genel kültür ve diksiyona dikkat etmeli. Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanlığımızın, NATO ve Birleşmiş Milletlerin açıklamalarına bakabilirsiniz. Sınavlarda önemli olan güncel dış politika konularını ne kadar takip ettiğiniz. Yabancı dildeki basın organlarını takip edin, güncel makaleleri okuyun. Dışişleri Bakanlığında çalışmak isteyenlerin yeniliklere, sürekli yer değiştirmeye, yeni kültür ve insanlarla tanışmaya istekli olması lazım.” diye konuştu.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Göküş, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı söyleşinin sonunda Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, Büyükelçi Meltem Büyükkarakaş’a hediye takdim etti.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.