MEB duyurdu: Öğretmenlik kariyer basamakları yazılı sınavı çevrim içi olacak

MEB duyurdu: Öğretmenlik kariyer basamakları yazılı sınavı çevrim içi olacak
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlik kariyer basamakları yazılı sınavının 19 Kasım tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirileceğini duyurdu.

Sınavla ilgili detaylar, Bakanlık internet sitesinde güncellenen Uygulama Kılavuzu ile paylaşıldı.

Sınav başvuruları 25 Eylül tarihinde başladı ve 4 Ekim Çarşamba günü Türkiye saati ile 23.59'da sona erecek. Sınavın yapılacağı tarih ise 19 Kasım olarak belirlendi ve Türkiye saati ile 10.00 - 13.00 saatleri arasında başlayacak. Çevrim içi sınav, hem yurt içinde hem de yurt dışında Türkiye saati ile aynı gün ve saatte başlayıp, aynı gün ve saatte sona erecektir.

Adaylara toplamda 100 soru sorulacak ve sınav süresi 135 dakika olacaktır. Öte yandan, sınav tedbir hizmetinden faydalanmak isteyen ve sınav başvuruları sırasında tedbir talep eden engelli adayların, sınavın çevrim içi olması ve tedbir uygulanacak engel türlerinin yeniden belirlenmesi nedeniyle 11 Ekim ile 16 Ekim tarihleri arasında https://basvuru.meb.gov.tr/ internet adresinden yeniden talepte bulunmaları gerekecektir.

Sınavın soru ve cevapları, 20 Kasım tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanacaktır. Son olarak, sınav sonuçları 24 Kasım tarihinden itibaren yine http://www.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.