Selçuk Üniversitesi yeni döneme hazırlanıyor

Selçuk Üniversitesi yeni döneme hazırlanıyor

Selçuk Üniversitesi, 2027-2031 dönemini kapsayan beşinci stratejik planı için hazırlık sürecini başlattı. Stratejik planlama ekibi, Selçuk Üniversitesinin gelecek vizyonunu belirlemek amacıyla değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Selçuk Üniversitesi, 2027-2031 dönemini kapsayan beşinci stratejik plan için hazırlıklara başladı.Değerlendirme toplantısı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu başkanlığında yapıldı.36 kişilik stratejik planlama ekibi, çalışmalarını Strateji Geliştirme Daire Başkanı Kemal Atal koordinasyonunda yürütecek.Rektör Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, stratejik planların sadece yasal bir zorunluluk değil, aynı zamanda kurumsal geleceği planlamanın temel aracı olduğunu vurguladı.

aw491901-03.jpg

SEÜ'DEN YENİ DÖNEME HAZIRLIK

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, stratejik plan çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulunarak yükseköğretim kurumlarının hazırlamakla yükümlü olduğu stratejik planların, yasal bir zorunluluk olmanın yanı sıra kurumsal geleceğin akılcı, planlı ve katılımcı şekilde inşa etmenin de temel aracı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, "2027-2031 dönemini kapsayan beşinci stratejik planımızın hazırlık sürecini başlatmış bulunuyoruz. Göreve gelişimizin henüz birinci yılı dolmadan böylesine uzun soluklu ve kurumsal derinliği olan bir planlama sürecine katkı sunmak bizler için ayrı bir anlam taşıyor. Selçuk Üniversitesi olarak geçmişten bugüne gelen birikimi geleceğe taşıma kararlılığındayız. 2027 yılı itibarıyla uygulamaya geçirilmesi planlanan bu stratejik planın; bilimsel kapasitemizi daha da artıracağına, topluma katkı misyonumuzu güçlendireceğine ve ulusal hedeflerle daha sıkı uyum içinde ilerlememize zemin hazırlayacağına yürekten inanıyorum. Bu süreçte tüm birimlerimizin aktif katkısını bekliyoruz" dedi.

aw491901-02.jpg

Stratejik plan, 5 yıl boyunca insan kaynağı, bütçe, altyapı ve zaman gibi kaynakların doğru ve verimli bir şekilde planlanmasına imkan tanırken belirli hedeflere ulaşma sürecini izlenebilir ve değerlendirilebilir hale getiriyor. Diğer yandan bu plan, üniversitenin kamuya ve paydaşlarına karşı sorumluluğunu yerine getirmesini sağlıyor ve ulusal ve uluslararası akreditasyon süreçlerinde kurumsal hedeflerin ve kalite iyileştirme planlarının somut göstergesi olarak kullanılıyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.