Türkçe’den 70 diğer derslerden 50 almak şart

Türkçe’den 70 diğer derslerden 50 almak şart
Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. İ

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. İşte bu yönetmelikle getirilen önemli değişikliklerin özetle anlatımı:

Ana Sınıfları Artık İlkokul Bünyesinde Önceden, ortaokul, lise, BİLSEM ve benzeri eğitim kurumlarında ana sınıfı açılabilme olanağı vardı. Ancak yeni düzenlemeyle, okul öncesi çocuklarının ilkokul öğrencileriyle birlikte eğitim alabilmeleri için ana sınıfı sadece ilkokul bünyesinde açılabilecek.

Dijital Kayıt Sistemi Okulların ve kayıt alanlarının dijital olarak kaydedilmesini sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemi (MEBCBS) ile ilgili hükümler yönetmelikte yer aldı.

Öğretmenlerin Durumları Dikkate Alınacak Haftalık ders programlarının hazırlanmasında, engelli öğretmenler, bakmakla yükümlü olduğu engelli yakını olan öğretmenler ve 36 ayını doldurmamış çocuğu olan öğretmenlerin durumları göz önünde bulundurulacak.

Teneffüs Süreleri Artırıldı Öğrencilerin beslenmelerini daha rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlandı.

Şube Dağılımı ve Öğretmen Atamaları E-Okul Sistemi ile Otomatik Olacak 2024-2025 eğitim ve öğretim yılından itibaren öğrencilerin şubelere dağılımının dengeli olması için bu işlemler e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak yapılacak. Şubeleri okutacak öğretmenlerin belirlenmesi de bu sistem üzerinden gerçekleştirilecek.

Nakil Kolaylığı Genişletildi Değişiklikle, sadece anne ve babası çalışan çocuklara değil, yetim ve öksüz çocuklar ile ailesinde ağır engelli bulunan çocuklara da nakil konusunda kolaylık getirildi.

Okula Devamsızlık Bildirimleri Okula gelmeyen veya özürsüz olarak derse girmeyen öğrencilerin durumu, velisine bildirilecek. Devamsızlığın 5'inci, 10'uncu ve 15'inci günlerinde bildirim yapılacak.

Eğitime Erişim Sorumluluğu Mevsimlik tarım işçileri ile göçer ve yarı göçer ailelerin çocuklarının eğitime erişimlerini sağlamak için ailelerden sorumluluk bekleniyor. Aileler, çocuklarının gittikleri yerlerdeki okullara kaydettirmeleri ve devamlarını sağlamaları gerekecek.

İlkokul 4. Sınıflarda Puanla Değerlendirme Kaldırıldı İlkokul 4. sınıflarda puanla değerlendirme uygulaması kaldırıldı. Bunun yerine öğrenci gelişim düzeylerinin daha ayrıntılı değerlendirilebilmesi için ölçüt sayısı arttırıldı ve "yeterli" ölçütü eklendi.

Sınıf Geçme Puanları Yükseltildi Sınıf geçme puanları, Türkçe dersi için 70, diğer dersler için 50 puan olarak belirlendi. Puanların altında alan öğrencilerin sınıf geçme veya kalma durumu şube öğretmenler kurulunda kararlaştırılacak.

Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği Uyumu Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği yürürlüğe girdi ve sınavların bu yönetmelikle uyumlu olarak gerçekleştirilmesi sağlandı.

Bilişim Araçlarının Kullanımına İlişkin Tedbirler Okullarda cep telefonu, kamera, görüntü ve ses kaydı yapma özelliği olan bilişim araçlarının kullanımı konusunda tedbirler alınacak ve aykırı davranışlara yaptırım uygulanabilecek.

Doğum Yapan Öğretmenlerin Nöbet Tutma Hakkı Doğum yapan öğretmenlerin nöbet tutmama hakkı, anne ile çocuğun daha fazla bir arada kalabilmelerini sağlamak amacıyla 2 yıla çıkarıldı.

Kişisel Veri Koruma Öğrencilerin kişisel verilerini korumak amacıyla, fotoğraf, görüntü ve seslerinin izinsiz olarak sosyal medyada paylaşılması yasaklandı ve öğrenciden yazılı izin alınması şartı getirildi.

Katkı Payı ve Eğitim İmkanları Okul öncesi eğitim kurumlarında çocukların temel ihtiyaçlarını, öz bakım süreçlerini ve eğitim programının uygulanmasını desteklemek amacıyla katkı payı alınabilecek.

Öğrenci Sorumluluk Bilinci Öğrencilerin sorumluluk bilincini geliştirmek amacıyla "günlük sınıf sorumlusu" uygulaması başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.