Ev sahipleri bu çağrıya kulak verin! Ağır yaptırımlar gelecek

Ev sahipleri bu çağrıya kulak verin! Ağır yaptırımlar gelecek
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kira gelirini beyan etmeyenler ve bundan kazanç sağlayan tapu sahipleri için son çağrısını yaptı.

akan Şimşek, bu yılın başından itibaren, kira geliri elde edip beyanname vermesi gereken mükelleflerin tespitine ve bilgilendirilmesine yönelik birçok çalışma yapıldığını belirtti. Bakan Şimşek, bu kapsamda ilk olarak bankalar, sigorta şirketleri, tapu ve nüfus idareleri başta olmak üzere çok sayıda kurumdan elde edilen bilgiler kullanılarak yapılan analizler neticesinde, kiraya verildiği tespit edilen yaklaşık 1,5 milyon konut ile sınırlı fiili denetim çalışması başlatıldığını duyurdu. Şimşek, evin sahibine, kiracıya ve kira tutarına ilişkin bilgilerin kayıt altına alındığını ve bu kayıtların şuana kadar 400 bin civarında konutun fiilen kontrol edildiği aktardı.

BEYANNEME VERENLERİN SAYISI BELLİ OLDU

Şimşek, "Başkanlık, beyan döneminin başlangıcı olan 1 Mart'tan önce beyanname vermesi gereken ile beyan dönemi içinde beyanname vermeyen 1 milyondan fazla mükellefe bilgilendirme ve hatırlatma SMS'leri gönderdi. Beyan dönemi boyunca vergi dairelerinin yanı sıra alışveriş merkezlerinde kurulan stantlar aracılığıyla da mükelleflerin beyannamelerini kolayca verebilmeleri sağlandı."

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.