EYT mağdurları haklarını arıyor! Kademeli emeklilik geliyor mu?

EYT düzenlemesinin ardından emeklilik hakkı kazanamayan vatandaşlar kademeli emeklilik sisteminin yürürlüğe girmesini bekliyor.
EYT mağdurları haklarını arıyor! Kademeli emeklilik geliyor mu?

Son günlerde emeklilik sistemine dair düzenlemelerle ilgili tartışmalar büyüyor. Emeklilikte yaşa takılan (EYT) mağduru vatandaşlar, sosyal medya platformu X üzerinden #KademeHakkımızYedirmeyiz etiketiyle seslerini duyurmaya çalışıyor. Taleplerinin odağında ise "kademeli emeklilik" sistemi yer alıyor.

Kademeli emeklilik talepleri artıyor
Vatandaşlar, mevcut emeklilik düzenlemesinin hem emeklilik haklarını hem de çalışma koşullarını zorlaştırdığını belirterek, kademeli emeklilik sistemine geçilmesi gerektiğini savunuyor. Bu sisteme göre, sigortalıların belirli yaş gruplarına göre emeklilik şartlarının hafifletilmesi ve emeklilik haklarının kademeli olarak kazanılması hedefleniyor. Vatandaşlar, yıllardır prim ödemelerine rağmen emeklilik haklarının ellerinden alınmasına tepki gösteriyor ve bu durumun mağduriyet yarattığını ifade ediyor.

emeklilik.jpg

Sosyal medyada tepkiler artıyor
"Kademeli emeklilik" talebi, X platformunda hızla yayılan #KademeHakkımızYedirmeyiz etiketiyle gündeme taşındı. Binlerce kullanıcı, bu etiket altında paylaşım yaparak hükümete çağrıda bulundu. Paylaşımlarda, kademeli emeklilik taleplerinin dikkate alınmaması durumunda daha büyük mağduriyetler yaşanacağına vurgu yapıldı.

Henüz resmi açıklama yok
Vatandaşların sosyal medyada giderek yükselen taleplerine karşın, hükümet tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak uzmanlar, kademeli emeklilik sistemine geçilmesinin birçok vatandaşı rahatlatabileceğini ve bu taleplerin görmezden gelinmemesi gerektiğini belirtiyor.

kademeli-emeklilik-001.jpg

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.