KONYA HABER
Konya
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3148 %0,36
48,3341 %0,57
4.832,02 % 0,01
Ara
BBN Haber Ekonomi Tarifi sır gibi saklanan biber dolması turşusu! Mutlaka deneyin

Tarifi sır gibi saklanan biber dolması turşusu! Mutlaka deneyin

Kış ayları yaklaşırken birçok kişi turşu kurmak için kolları sıvadı. Turşu tarifleri arasında, kornişon turşu, lahana turşusu, jalapeno turşusu, salatalık turşusu, gibi birçok turşu çeşitleri bulunuyor. Şimdiyse yeni bir turşu tarifi bulundu. İşte o tarif

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Birçok ev hanımının turşu nasıl yapılır, lahana turşusu nasıl yapılır, salatalık turşusu tarifi, karışık turşu, kornişon turşu tarifi gibi soruları yanıt buldu. Kornişon turşu, lahana turşusu, jalapeno turşusu, salatalık turşusu gibi tarifleri uygulamak istemeyen hanımlar için bu seferki yeni turşu tarifi ise dolma biber içinde turşu tarifi oldu.
Nefis yemek tarifleri sayfasında verilen tarife göre bu turşu için kullanılan malzemeler şu şekilde:

Turşu tarifi için, 3 kg iri dolmalık biber


• Turşu tarifi içi için,

• Yarım kg yeşil domates
• Yarım kg acur
• Yarım kg havuç
• Yarım kg kırmızı kapya biber
• Yarım kg kelek
• Yarım kg turşuluk salatalık
• Yarım kg yeşil biber
• Yarım demet kereviz yaprakları
• 1 adet küçük boy lahana
• 2 baş sarımsak

Turşu tarifi Suyu İçin;
• 1 kg su
• 200 ml (yani normal su bardağı) sirke
• 3 yemek kaşığı turşu tuzu
• 2 yemek kaşığı şeker
• Nohut
• Kapların üstüne 1’er kaşık limon tuzu

TURŞU NASIL YAPILIR?

1. Önce bütün malzemeleri yıkayın. Dolma biberleri ayıklayıp, bıçakla delin. Diğer malzemeleri küçük doğrayın. Kereviz muhakkak olsun sapları ile birlikte doğrayın.
2. Büyük bir kabın içinde doğradıklarınıza 2 yemek kaşığı tuz katıp, hepsini karıştırın.
3. Yarım saat kadar bekletin ki, tuzla birlikte hafif yumuşasınlar.
4. Ardından biberleri doldurun ve üzerine kapak olarak kırmızı biber kapatın.
5. Hazır olan biberleri, turşu kuracağınız kaba dizin. Kabın içine 1 avuç kadar nohut atın.
6. Derin bir kaba suyunu hazırlayın. Turşu kabını doldurana kadar bu suyu çoğaltın. Örneğin 2 kg su, 2 bardak sirke, 6 kaşık tuz, 4 kaşık şeker gibi.
7. En son, üstüne limon tuzunu koyup kapatın.
8. Birkaç gün tezgah üstünde tutun ki, suyu sızabilir. 20 gün sonra yiyebilirsiniz.

TURŞUNUN PÜF NOKTASI: Biberlerin büyüklüğüne küçüklüğüne göre iç malzeme fazla gelirse; iç malzemeyi kavanoza doldurup, aynı turşu suyundan üzerine doldurup kapatın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *