Türkiye ekonomisi büyüyor! Bakan Bolat açıkladı

Türkiye ekonomisi büyüyor! Bakan Bolat açıkladı

Önder Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ÖNSİAD) 5’inci Olağan toplantısında konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, deprem bölgesine yapılan desteği ve ekonomik durumu değerlendirdi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, deprem bölgesinin yeniden inşası için önemli miktarda kaynak ayrıldığını belirterek, “Son iki yılda bölgeye 2 trilyon liradan fazla kaynak sağlandı" dedi. Bolat, kaçakçılık ve uyuşturucu ticaretiyle mücadelede gümrüklerde yoğun önlemler alındığını ve bu yılın ilk 9 ayında uyuşturucu yakalamalarında yüzde 400 artış olduğunu vurguladı.

mer-bolat-tim.jpg

ÖNSİAD’ın 5. Olağan toplantısında konuşan Bakan Bolat, Türkiye ekonomisinin zorluklara rağmen büyümeye devam ettiğini ve istihdamı artırarak güçlendiğini ifade etti. Bolat, deprem bölgesindeki hasarın giderilmesi için hükümetin yoğun çaba harcadığını ve yeniden yapılanma çalışmalarının hızla sürdüğünü belirtti.

Bakan Bolat ayrıca, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarılarını, artan yabancı yatırımları ve enflasyonla mücadelenin sürdüğünü belirterek, ülkenin ekonomik büyüme hedeflerinden bahsetti. Toplantının ardından ÖNSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Yorulmaz tarafından Bakan Bolat’a günün anısına bir hediye takdim edildi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.