Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya Şehir Hastanesi Açılışında Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya Şehir Hastanesi Açılışında Konuştu

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması:

-KONYA her zaman bize en büyük desteği veren şehrimizdir. Bu nedenle bir gönül bağımız var. Allah muhabbetimizi daim etsin.  Sağlık alanında ülkenin 4 bir yanında yaptığımız hizmetlerimizin en büyüklerinden birini Konya’da inşa ettik.

-1250 yataklı hastanemiz iftihar vesilesi bir eser oldu. Ağustos'ta hasta kabulüne başlayan hastanemiz geçen ay yüz bine yakın kişiye hizmet vermiştir. Büyüyen ve gelişen Konya'nın trafiğini rahatlatmak için yaptığımız çevreyolu projemizin 1. Yolunu hizmete açıyoruz. Konya sanayisinin dünyaya açılan kapışı olarak gördüğüm merkez şehrin istihdamına önemli katkı sağlayacaktır. Ülkemizin parlayan yıldızı Konya önemli atılımlara hazırlanıyor. Konya’nın yanında yer almayı sürdüreceğiz

-Türkiye yeniden kurulmaya çalışılan dünya düzeninden dışlanmak isteniyor. Krizlerin neredeyse tamamı ülkemizin etrafında yer alıyor. Türkiye’nin kuşatma altına alınmaya çalışıldığını görüyoruz. Küresel sistemi adeta bloke edenlere bunun kolay olmayacağı mesajını verdik.

-Eski alışkanlıklarını sürdürmeye çalışanlar kazın ayağının öyle olmadığını gördüler. Kararlı duruşumuzla bölgesel ve küresel denklemlerde Türkiye’yi hesaba katmak durumunda kaldılar. Kimi zaman terör örgütleriyle krizlerle bizi yolumuzdan döndürmeye çalıştılar. Bu yoldan dönmedik, dönmeyeceğiz. Başaramadılar başaramayacaklar. Terörle mücadelede hiç bir teröriste nefes aldırmıyoruz.

-Doğu akdenizdeki tartışmalarda içi boş şantajlarda geri adım attıramayanlar diyalog çağrılarımıza kulak vermeye kalktılar.

-Karabağ büyük harekat başlattı. Türkiye olarak tüm imkanlarımızla dost Azerbaycanın yanındayız yanında olacağız. Karabağ işhalden kurtulana kadar bu mücadele sürecektir. Milletimin gösterdiği birlik beraberlik sayesinde tüm tuzakları bozduk. 83 milyon vatandaşımızın geleceklerini güvence altına alırken kalkınma hamlelerimizi de ihmal etmiyoruz.

-Otomotiv satışlarında ve 3. Çeyrekte cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık.

-Konya'ya toplamda 60 milyar eski rakamla 60 katrilyonu aşan yatırım yaptık. Bu rakamı güncellersek 3 katına çıkarmamız gerekir. Bu Konya’ya olan sevdamızdandır.

-5. İslam dayanışma oyunları önümüzdeki yıl Konya'da yapılacak. Tüm spor tesisleri yanında ilk veledrom da Konya’da inşa edilecek.

-Konya hızlı tren hatlarının önemli bağlantısı haline gelecek.

- Abdülhamit Han'ın Konya ovası projesini yapmak bize nasip oldu. 21 baraj ve 28 gölet inşa ettik. Durmak yok yola devam.

-Biz kurak bir Konya ovası istemiyoruz. Adımlarımızı buna göre atıyoruz.

-Ama Ana muhalefetin başındaki zat çiftçilerimizin yanında kimse yok diyor. Gel bir bak ne yapmışız. Organize sanayi bölgelerimizin sayısını 10 a çıkardık ve 3 endüstri bölgesi kazandırdık.

-Türkiye silah test merkezi kuruyoruz.

- Özetin özeti olarak ifade ettiğim yatırımlarımızı saymakla bitirmiyoruz. 2023'e kadar hedeflerimizi hayata geçirmiş olarak gençlere sesleniyorum.
-Gençlerimize her türlü yatırımı kurmaya hazırız. Türkiye'nin size enerjinize ihtiyacı var.

-Yatırımların şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Detaylar Az Sonra...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.