Dağlık Karabağ’da PKK  yapılanması önleniyor

Dağlık Karabağ’da PKK yapılanması önleniyor

Cüneyt Polat’ın moderatörlüğündeki “Hafta Başı” programında iç ve dış gündemi değerlendiren Orakoğlu ve Şeyhanlıoğlu, PKK’nın Dağlık Karabağ’ı Kandil yapma hevesinde olduğu ancak Azerbaycan’ın Ermenistan’ı havlu atma noktasına getirdiğini söylediler

BBN Türk TV’de Cüneyt Polat’ın moderatörlüğünde Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu ve Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu’nun daimi konuk olarak katıldığı “Hafta Başı” programında geçtiğimiz haftanın iç ve dış gündemi ile yeni haftada yaşanabileceklerin masaya yatırıldı.

Hatay’da PKK tarafından yakılan ormanlar konusuyla başlayan programda, PKK’nın işlediği bu insanlık vahşetiyle aynı zamanda, acziyetten dolayı yapıldığını ortaya koyduğunun altı çizildi. Ağır darbeler yiyen ve yönetim kadrosundaki listeleri bir bir eriyen PKK’nın eylem yapamadığı ve halen güçlü görüntüsü vermek adına bu tür eylemleri gerçekleştirdiği belirtildi.

DAĞLIK KARABAĞ’DA PKK YAPILANMASI VAR

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışma ve ilan edilen ateşkesi de değerlendiren katılımcılar, ağır kayıplar yaşayan Ermenistan’ın havlu atma durumuna geldiğini ifade ettiler. Dağlık Karabağ’ın Ermenistan tarafından ciddi bir şekilde PKK’ya teslim edildiğini söyleyen Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, “Bölgede Rusya’dan izinsiz hiçbir şey yapamazsınız. Ermenistan’ın bölgedeki PKK yapılanmasından Rusya’nın da bilgisi var. PKK’nın orayı Kandil yapma hevesine karşı oraya Azerbaycan tarafından operasyon yapılacağı aşikardı. Bölgede yürütülen kararlı operasyonlar bu yapılanmayı önleme amaçlıdır. Buradan Rusya’ya da sesleniyorum; Rusya Türkiye’yi orada operasyon yapmaya zorlamasın. Zira bunun kendileri için büyük bir hata olacağını Rus analistler de söylemekte” dedi. 

ERMENİLERİN TAKTİĞİ HİÇ DEĞİŞMEMİŞ

Kürtleri kıran mahfeden örgütün PKK olduğunu söyleyen Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu ise, Asala’nın yerini PKK’nın aldığının altını çizdi. Şeyhanlıoğlu, “Justin Mccarthy, ‘Ölüm ve Sürgün’ isimli kitabında Hınçak ve Taşnak’ın köyleri yaktığını sivil halkı camilere doldurup öldürdüğünü ifade eder. Halk da buna tepki verip Ermenilere cephe alınca ‘Ey Avrupa yetiş! Müslümanlar, Hristiyanları katlediyor’ diye ortalığı ayağa kaldırdılar. Paşinyan’ın yaptığı da aynen budur. Taktik hiç değişmemiş. Kızıl Kürdistan dedikleri bölge PKK’nın en güçlü olduğu bölgedir. Orada bulunan örgütün Ermeni’lere yakın elemanları sahada Azerbaycan ile çatışmaktadır” diye konuştu.

TÜRKİYE İŞGALCİ BİR ÜLKE DEĞİLDİR

Programda Türkiye’nin bölgedeki güçlü pozisyonuna da dikkat çekilirken; şu ifadelere yer verildi:  “Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye artık sahada ve masada kazanan taraf. Bununla birlikte Türkiye asla işgalci bir ülke değildir, olmamıştır. Biz kimseyi sömürmüyoruz. Ancak ülkemiz aleyhine yürütülen eylem ve algı operasyonlarında da gücümüzü gösteririz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.