Hadlerini bildirmek gerekir

Hadlerini bildirmek gerekir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun İsveçli mevkidaşına verdiği tarihi ayar, BBN Türk TV ekranlarında da destek gördü. Son Durum programında konuyu değerlendiren Özteke ve Damga, “Kimse Türkiye’nin başkentinde Türkiye Cumhuriyeti’ne talimat veremez”  dediler

BBN Türk TV’de hafta içi her gün saat 17.30’da canlı olarak ekranlara gelen SON DURUM programında günü öne çıkan olayları ile gazete manşetleri değerlendiriliyor. İzleyicilerin büyük ilgi gösterdiği programda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun üst perdeden konuşarak Türkiye’yi Suriye’den çıkmaya davet eden İsveçli mevkidaşına verdiği tarihi ayar da değerlendirildi. BBN Medya Grubu Başkanı Uğur Özteke, “Misafirde bir nezaket bir üslup olur. Türkiye’nin başkentinde Türkiye Cumhuriyeti’ne oradan çekil diyemezsiniz. Batı’nın maskesi düşmüş, makyajı akmıştır. Bunların gerçek yüzü de pandemi döneminde ortaya çıktı. Kendi insanını tedavi edemeyen, poşetlerle dolaştıran Avrupa bize ders veremez. Sayın Dışişleri Bakanımıza teşekkür etmek gerekir. Bence az bile yaptı. Bunlara hadlerini bildirmek gerekir” dedi.

TERÖRİSTLERİ KORUMA PEŞİNDELER

BBN Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Fahrettin Damga da Bakan Çavuşoğlu’nun tespitlerinin çok doğru olduğunun altını çizerek, “Sayın Bakan çok iyi görmüş. Çünkü DEAŞ’tan temizlenen bölgeden değil, PKK’nın olduğu bölgeden çekilmemizi istiyor. Hâlâ teröristleri koruma peşindeler. Çünkü Haçlı zihniyeti ile YPG zihniyeti aynı. Kaldı ki PKK’nın en rahat olduğu ülkelerden birisi de İsveç’tir. Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun ağzına sağlık. Hak edene hak ettiğini yapmak lazım. Ne Avrupa eski Avrupa ne de Türkiye eski Türkiye. Artık birilerinin buna alışması lazım” diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Linde'nin "Türkiye'yi Suriye'den çekilmesi için uyarıyoruz." sözüne yanıt vererek "Diplomaside böyle bir kelime kullanılmaz, tepeden bakmacı bir yaklaşımdır ve doğru bir yaklaşım değildir. Çağırıyoruz diyebilirsiniz. Ben şimdi sormak istiyorum siz kimden aldığınız yetkiyle Türkiye'nin Suriye'den çekilmesini istiyor ya da Türkiye'yi uyarıyorsunuz? Suriye'deki rejim İsveç'e ya da AB'ye öyle bir yetki mi verdi?" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.