Hızır gibi yetişiyorlar!

Hızır gibi yetişiyorlar!

Evde kalan büyüklerimize bir “alo” kadar yakınlar

Konya 112 Acil Çağrı Merkezi 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Merkeze günde bine yakın çağrı gelirken talepler “gıda, ilaç ve maaş çekme” talebi olarak sıralanıyor


Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ikametlerinden dışarıya çıkmalarının sınırlandırıldığını duyurmuştu. Bu kapsamda sokağa çıkamayan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşın ihtiyaçlarının karşılanması için 112 Acil Çağrı Merkezleri devreye sokuldu.  
VEFA DESTEK GRUPLARINA AJANS TERMİNALLER KURULDU
Konya 112 Acil Çağrı Merkez Müdürü İrfan Yüksel, gerekli alt yapıların tamamlandığına dikkat çekerek her ilçeye Vefa Destek Terminallerinin kurulduğunu aktardı. Yüksel, “Bakanlığımızın sokak kısıtlaması kararından sonra 112 Acil Çağrı Merkezi olarak alt yapılarımızı oluşturduk ve ihtiyaçlar noktasında çözüm odaklı çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Bütün ilçelerimizde bulunan Vefa Destek Gruplarına ajans terminalleri kurduk. Vatandaşlarımız bizleri aradığı zaman hızlı bir şekilde talep ve bilgilerini alarak sistem üzerinde anlık olarak destek gruplarına düşüyor. Destek gruplarımız da bilgileri alıp talepleri yerine getiriyor ve hiçbir aksama olmaksızın ihtiyaçlara cevap veriyoruz” dedi.
GÜNLÜK ORTALAMA BİN ÇAĞRI 
65 yaş üstü vatandaşın konu ile ilgili bilinçlendiğine de dikkat çeken Yüksel, günde ortalama bin çağrı aldıklarını vurguladı. Yüksel, “Çağrı merkezimize 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar tarafından günde ortalama bine yakın arama geliyor. Talepler genellikle gıda, ilaç, maaş çekilmesi ve seyahat etme istekleri doğrultusunda oluyor. Bizler de kendilerine yardımcı oluyoruz. Yaşlılarımız kesinlikle merak etmesinler ve evlerinden dışarı çıkmasınlar. Herhangi bir talepleri olduğunda bizleri aramaları yeterli. Her şekilde destek ve yardımı hızlı bir şekilde gönderiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ayşegül Ertul

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.