“Kapalı Maraş için tarihi gün”

“Kapalı Maraş için tarihi gün”

Yayın hayatına oldukça iddialı bir başlangıç yapanm BBN Türk TV’de hafta içi her gün saat 17.30’da canlı olarak yayınlanan “Son Durum” programında ülke ve dünyadaki son gelişmeler masaya yatırılıyor

BBN Türk TV’nin haftanın 5 günün yaylında olan programı SON DURUM’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 46 yıldır kapalı olan ve bu yüzden “Kapalı Maraş” ismini alan Maraş Bölgesi gündeme geldi. BBN Medya Grubu Başkanı Uğur Özteke ile BBN Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Fahrettin Damga, “Kıbrıs Türkü” için tarihi gün yaşandığına dikkat çekerek, “Bu bölge 46 yıl sonra kapılarını açarken Kıbrıs Türkü ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin bağımsızlığı konusunda da tarihe not düşülen bir gün yaşanıyor. Bir dönemin en gözde tatil yöresi olan kapalı Maraş, yarım asırdır devam eden Kıbrıs müzakerelerinde pazarlık konusu olunca ‘hayalet şehir’ oldu. Maalesef  Maraş sorunu, Türk tarafının defalarca gösterdiği iyi niyetli tutuma karşın Rum tarafının olumsuz tavrı sebebiyle çözülememişti. Artık Maraş’ta Kıbrıs’ta yeni bir sayfa açılıyor” dediler.

6-8 Ekim Olayları’nın 6. yıl dönümünü de değerlendiren Özteke ile Damga, 2’si polis olmak üzere  35 insanımızın şehit olduğu Kobani Olayları’nın bölgede tesis edilen güven ortamını zarara uğrattığını, can ve mal kayıplarının yanı sıra ekonomi, turizm ve sosyal hayata da ağır darbe vurduğuna dikkat çektiler. Programda ayrıca Azerbaycan-Ermenistan sınır çatışmasında Ermenistan’ın geri adım atmak için yaptığı hamleleri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Azerbaycan ziyareti, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin tarihsel süreci, kapsamı genişletilen yüz yüze eğitim, İYİ Parti Meclis Grubu’nda yaşanan kriz, GATA Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Edizer’in durumu, Kırgızistan’daki seçim sonrası çıkan olaylar ve arsa fiyatlarındaki artış farklı bakış açılarıyla değerlendirildi.  (Serdar Ermiş)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.