Konya Şehir Hastanesi Açıldı

Konya Şehir Hastanesi Açıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay:

Sayın Cumhurbaşkanım, kıymetli Hanımefendi, değerli protokol, sevgili hemşehrilerim, sizleri saygı ve muhabbetle gönülden selamlıyorum.
Bugün hepimiz heyecanlıyız. Hem çok kıymetli Cumhurbaşkanımızı şehrimizde ağırlamanın hem de şehrimize değer katacak büyük yatırımların açılışını gerçekleştirecek olmanın gururunu yaşıyoruz. 
Sayın Cumhurbaşkanım, 
Ak Partimizin 18 yıllık iktidarında şehrimize kazandırdığınız yüzlerce eser sebebiyle zat-ı âlinize şükranlarımı sunuyorum.
Konyamız; her daim mazlumların yanında olan, zalimlerin yüzlerine karşı gerçekleri haykıran, yatırımlarla ülkemize çağ atlatan sizi yürekten seviyor. Konyamızın da sizin gönlünüzdeki yerine her seferinde şahitlik ediyoruz. Bu nedenledir ki şehrimize her teşrifiniz bir bayram havası yaşatıyor. 
Sayın Cumhurbaşkanım;
Siz, bu şehrin 100 yıllık hayallerini bir bir hayata geçirdiniz. Konya, Yüksek Hızlı Trene sizlerin sayesinde kavuştu. Mavi Tünel’e, duble yollara, yeni üniversitelere, okullara, modern hastanelere, yeni stadyuma, Bilim Merkezi’ne, enerji yatırımlarına, öğrenci yurtlarına, kongre merkezlerine, binlerce sosyal konuta, Millet Bahçelerine sizlerin sayesinde kavuştu. 
Bizler de sizlerin himayelerinde büyük Türkiye yürüyüşüne katkı sağlamak için Konyamızın 31 ilçesinde hemşehrilerimizle gönül birliği içinde yatırımlarımıza devam ediyoruz. Gönül Belediyeciliğinin en çok Konya’ya yakışacağı işaretiniz bize güç veriyor. Bize emanet edilen bu şehirde belediyeciliğin en güzel örneklerini sergiliyoruz.
Sayın Cumhurbaşkanım,
Bugün açılışını yapacağımız yatırımlar şehrimizin 2023 planlamasında büyük önem arz ediyor. 
850 yataklı Konya Şehir Hastanemizi açıyoruz. Sizlerin talimatları ile hayata geçirilen Şehir Hastanelerinin Konoravirüs salgını döneminde nasıl bir öneme sahip olduğunu tüm dünya gördü. 
Bununla birlikte Konya Çevre Yolu 1. Etabını, Kayacık Lojistik Merkezimizi, Sarayönü ilçemizde Toki yatırımlarımızı ve Belediyemiz ile İlbank tarafından yapılan Yeni YHT Gar alt geçidin resmi açılışlarını yapıyoruz. Devlet ve millet irademizin mayası Konya olarak saye-i himayeleriniz için teşekkür ederiz.
Güçlü Türkiye hedefinin orta direği olan Konyamız ve Konyalı hemşehrilerimizle birlikte ilk günkü aşk ile sizin yanınızda durmaya devam edeceğiz. 

Sayın Cumhurbaşkanım;
Hedefleriniz hedefimiz, duanız duamız, duruşunuz gururumuzdur. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum:

Ülkemize vizyon atlatan yatırımlarla yine karşınızdayız. Toplu açılışını gerçekleştireceğimiz yatırımlar hemşehrilerimize hayırlı olsun. Ülkemizi ve şehrimizi 2023 vizyonuna hazırlamaya devam ediyoruz. Selçuklu geleneğini Osmanlı mührünü koruyarak Konyamızın tarihi dokusunu koruyarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 100 bin konut çalışmalarımızla mahalle kültürünün yaşatılmasını hedefliyoruz. Yeni meydan kazandırıyoruz ve Altın Çarşı dönüşüm projesi ile tarihi asrı canlandırıyoruz ve Alaaddin bulvarında yürütülen çalışmalarla yenileme çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Sanayi alanları şehrin dışına çıkarmak aracıyla 3 bin 690 sanayi biriminin inşasına da başyazarız. 2023 ile birlikte modern bir sanayi tesisine kavuşacağız. Projelerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu:

Hamlelerimizi güçlendirerek gece gündüz çalıştırıyor ve yakın geleceğe kutlu yürüyüşümüze önemli katkılar sağlayacağız. Sanayicilerimizin rekabet gücünü artırmak için 25 lojistik merkezini de önemli yatırımlr arasında görüyoruz. Kayalık lojistik merkezi ile KONYA payını yükselterek önemli bir merkez haline gelecek. Ana ulaşımını sağlayan karayolu bağlantısında bulunan Konyanın çevre yolunun 1. Kısmını açıyoruz.  Ülkemizin geleceğine ışık tutan her projeyi desteklediği için Cumhurbaşkbımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca:

Sağlık sisteminin önemli olduğu bit zaman dilimindeyiz. Sağlık zincirimize bir halka daha ekliyoruz. Her aşanda olduğu gibi çağ sağlıkta çağ atıldığımız bir dönemi yaşıyoruz. Anadolunun merkezinde önemli bir merkez olacak hastanemiz 4210 metrekare 1250 yataklı hastanemiz yüksek teknolojiyle donatılmıştır. Hastanemizin devreye girmesiyle diğer hastanemiz pandemi tedavisine ayırılmıştır. Ağır hasta sayılarımız zaman zaman artıyor. Titiz bir bakım ve kesintisiz hizmet gerekiyor. Bütün sağlık çalışanlarımız özveri ile çalıştı. Salgının üstesinden gelmek bizim elimizde. Ülke genelinde yoğun uğraş veriyoruz. Çağrı sistemlerini devreye soktuk. Konyada hasta saysısı 3 haftada yüzde 52 azaldı.Türkiye genelinde de düşüşler devam ediyor. Penyemizle bir çok ülkeden daha iyi mücadele ediyoruz. KONYA şehir hastanesi başta hemşehrilerim olmak üzere hayırlı olmasını temenni ediyorum.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.