ÖZTÜRK VE ATİKER BBN'DE

ÖZTÜRK VE ATİKER BBN'DE

Küresel ticaretin durduğu bir ortamda Konya’nın ilk 9 ayda geçen senenin üzerinde ihracat rakamlarına ulaştığına dikkat çeken Öztürk, “Tarihinin en yüksek ihracat rakamlarına ulaşarak ülkemiz ihracatına katkı sağlayan şehirlerin başında gelmiştir” dedi

BBN’E “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ile Konya’nın başarılı sanayicilerinden Ömer Atiker, BBN Medya’yı ziyaret ederek, yayın hayatına başlayan BBN Türk TV’nin hayırlı olması temennisinde bulundular. Kavaf Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kavaf, BBN Medya Grup Başkanı Uğur Özteke ve BBN Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Fahrettin Damga tarafından ağırlanan Atiker ve Öztürk’e medya grubunun faaliyetleri hakkında bilgi verildi.  Medya, ekonomi ve Konya üzerine değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette Konya sanayisinin yükselen grafiğini değerlendiren Başkan Öztürk, “Konya katma değer üretmeye devam ediyor” dedi.

ÖZTÜRK VE ATİKER BBN'DE

İŞ DÜNYASINA DESTEKLER SÜRDÜRÜLMELİ

Ziyarette pandemi süreci ve ekonomiyi değerlendiren KTO Başkanı Selçuk Öztürk, pandemi sürecinde üyelerinin yaşadığı olumsuzlukları rapor haline getirerek hükümete sunduklarını anlattı. Şu anda ekonomi gündemindeki en önemli meselenin vergi, prim ve kredi ödemelerinin ertelenmesi olduğuna dikkat çeken Öztürk, pandemi sürecinde etkilenen sektörlere verilen desteklerin bu yıl sonuna kadar uzatılması gerektiğini belirtti. Öztürk, salgından etkilenmelerine rağmen hedeflerinin üçüncü ve dördüncü çeyrekte devletle el ele vererek yeniden büyüme rakamlarına ulaşmak olduğunu kaydetti.

KONYA SANAYİSİNDEN İHRACATA REKOR KATKI

Konya'daki sanayicilerinde bu hedefi yakalamak için canla başla çalıştığını belirten Öztürk, normalleşme ile birmikte haziran ayında ihracatını yüzde 55 arttıran Konya'nın salgın sebebiyle tüm dünyada ekonomilerin yavaşladığı küresel ticaretin durduğu bir ortamda ilk 9 ayda geçen senenin üzerinde ihracat rakamlarına ulaşmayı başardığını söyledi. Öztürk, Konya Ticaret Odası olarak salgın sürecinde sürekli olarak ihracatçı firmalarla durum değerlendirmek amacıyla istişare toplantıları düzenleyerek yol haritası üzerinde çalıştıklarını ifade etti. (Tarkan Kaleli)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.