Rusya'nın Kırım'ı işgali protesto edildi

Rusya'nın Kırım'ı işgali protesto edildi

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, Rusya'nın Kırım'ı işgalini protesto etti.

Kırım'ın Rusya tarafından işgalinin 6'ncı yılı nedeniyle Ankara'nın Ulus meydanında "Türkiye Kırım'a Ses Ver" sloganıyla toplanan grup, "Millet, vatan, Kırım", "Bir avuç halk değil, bir yumruk milletimiz" yazılı pankartlar açtı.

Grup adına açıklama yapan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu üyesi Tuncer Kalkay, 6 yıl önce Kırım'ın Rusya tarafından işgal edildiği 27 Şubat gününü protesto etmek için bir araya geldiklerini ifade ederek, şunları dile getirdi:

"27 Şubat'ta derinden sarsıldık, acılar ile kavrulduk, yüreğimiz dağlandı, içimiz parçalandı. 36 canımızı aldılar. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı, gazilerimize acil şifa diliyorum. Maalesef, Türkiye'nin kuzeyinde, Karadeniz kıyısında olan ve 6 yıl önce 27 Şubat günü işgal edilen Kırım'daki limanlardan yüklenerek, güneyimizdeki Suriye’ye getirilen silah ve bombalar ile bu iğrenç ve ilkesiz savaş sürdürülüyor. Dün uluslararası hukuku ayaklar altına alarak kuzeyimizi işgal edenler, bugün güneyimizi felakete sürüklüyor. Bugün birlik ve beraberlik günümüzdür. Bugün geleceğimiz için uyanık olma günümüzdür."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.