Usta, BBN Medya’da

Usta, BBN Medya’da

BBN Medya’ya “hayırlı olsun” ziyaretine gelen ve BBN Türk TV ekranlarına konuk olan AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, önemli açıklamalarda bulundu

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, BBN Medya’yı ziyaret etti. Kavaf Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kavaf ve BBN Medya Grup Başkanı Uğur Özteke ile televizyon ve gazetenin yetkilileri tarafından karşılanan Usta, BBN Türk TV’nin canlı yayın konuğu da olarak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Usta, BBN Medya’da

YÜKSEK YARGI ÜYESİ SİYASETE SOYUNMAMALI

Anayasa Mahkemesi üyeleri arasında bulunan Engin Yıldırım’ın ‘ışıklar yanıyor’ paylaşımı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Usta, yapılan hareketin kabul edilebilir olmadığını kaydetti. Usta, “Anayasa mahkemesi gibi bir yerde göreviniz varsa yaptığınız paylaşımın nereye gideceğini anlayabilecek kapasitede bir insansınız demektir. Niyetim öyleydi, böyleydi tarzı açıklamalar kişinin kapasitesinin ne olduğunu ya da ne olmadığını bizlere gösteriyor. Yüksek bir yargı mahkemesi üyesinin kalkıp siyasete soyunmasının ya da siyasi içerikli mesaj vermesi doğru değildir.

Usta, BBN Medya’da

 

Yapılan açıklama, bir takım vesayet odaklarına mesaj vermeye çalışan zihniyetin eseri gibi görünüyor. Yaptığı paylaşım daha öncesinde yapılan darbe çağrılarını andırıyor. Demokrasiyi kendi emel ve amaçları için kullanmayı hedefleyen odaklara mesaj vermek niyetinde olduğunu düşünüyoruz.  Görevini ve vazifesini aşmış bir paylaşım. Artık Türkiye’de kimse kalkıp da vesayet odağına güvenerek darbe girişimi yapamaz.  Darbe girişimini 15 Temmuz 2016’da milletçe kapattık.  İster yurt dışından ister yurt içinden kimse böyle bir girişime kalkışmasın, izin vermeyiz. Anayasa mahkemesi bu ülke için değerli bir kurumdur. Bu bağlamda kurumun yıpratılmaması gerekmektedir. Dilenen özür de samimi değildir. Bir takım mesajlar verip sonra özür diliyorsanız bu kesinlikle samimi değildir” dedi.

Usta, BBN Medya’da

“AMAÇLARI GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEK”

Ortaya atılan erken seçim mesajlarına da açıklık getiren Usta, bunun gündem değiştirme çabası olduğunu söyledi. Usta yaptığı açıklamada; “Gündemi suni bir gündemle meşgul etmeye çalışıyorlar. Aslında bu söylem, kendi iç çekişmelerini bitirememiş ana muhalefetin bir çıkış söylemi. Kendi partilerinde ciddi çalkantı var. Amaçları da ortaya erken seçimi atarak gündemi değiştirmek. Sürekli erken seçimi gündeme getirirlerse iktidarın güçsüz olduğu mesajını vereceklerini düşünüyorlar.  Bütün dünyanın salgınla uğraştığı, dünyanın ekonomik olarak daraldığı bir dönemde karşımızda ülke ve dünyanın gerçeklerinden uzak bir ana muhalefet var.  Ana muhalefetten beklenen Türkiye’nin gerçekleriyle uyumlu konuları gündeme getirmeleridir” ifadelerine yer verdi. 

Usta, BBN Medya’da

“TÜRKİYE’Yİ ZORA SOKACAK GERİLİM OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Karabağ'daki çatışmalarla ilgili de konuşan Usta, şunları söyledi; “2020 dünyasına yakışmayacak bir tavırla karşı karşıyayız. Yeri geliyor 90’lı yıllarda yaşanan soykırımları anıyoruz. Bütün Avrupa soykırımları kınıyor. Bir taraftan da bu tutumları hayretle izliyoruz. Ermenistan cenazelerini defnederken Azerbaycanlı soydaşlarımızın üzerine bombalar yağdırdı.  Bu dünyada çifte standardın olduğunun göstergesi ve kabul edilebilir değil. Aslında buradaki diğer bir amaçları Türkiye’yi zora sokacak gerilim oluşturmak ve Türkiye sınırlarında da sıkıntı yaratmak. Ama Türkiye eski Türkiye değil. Biz artık güçlü Türkiye’yiz. Soydaşlarımızın maddi manevi yanındayız. Dünyadan yapılan haksız saldırılara son vermesi gerektiği yönünde bir müdahale bekliyoruz.”

Usta, BBN Medya’da

“HADSİZ BİR YAKLAŞIM”

İsveçli Bakan Linde’nin “We urge Turkey to withdraw Syria”  (Türkiye'yi Suriye'den çekilmesi konusunda uyarıyoruz) ifadeleri ilgili de konuşan Usta, bunun hadsiz bir yaklaşım olduğunu belirtirken, mazlumların yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti. Usta, “İsveç’ten bir bakan geliyor ve Türkiye’ye uyarı yapmaya çalışıyor. Kimsenin böyle bir hakkı yok, böyle bir hadsizliği de kabul edemeyiz. Sınırlarımızda bir çatışma var, bir terör devleti kurulmaya çalışıyor ve insanlar katlediliyor. Dünya bunu görmezden geliyor. İsrail’in bir Yahudi vatandaşının kılına zarar gelse ayağa kalkan dünya 2010’dan 2011’den beri Suriye’de hiçbir şey yapmıyor. Burada bir terör devleti kurulmasına müsaade etmeyeceğiz. Biz orada bir terör devleti kurulmasını engellemek, kendi sınırlarımızı güvence altına almak için bulunuyoruz. Güvenli bölgeler oluşturduk. 400 binin üzerinde Suriyeli bu bölgelere yerleşti. İsveç bir şey söyleyecekse Suriye’de kendi insanına silah doğrultan rejime bir şey söylemeli. Suriye konusunda geri adımımız olmayacaktır. Mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Kimse kalkıp da Türkiye’ye neden Suriye’de varsın diyemez” şeklinde konuştu. (Ayşegül Ertul)

Usta, BBN Medya’da

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.