Virüsten ölenler şehit sayılır mı?

Virüsten ölenler şehit sayılır mı?

Necmettin Erbakan Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker koronavirüs gündemi ile alakalı bir açıklama yaptı. Çeker açıklamasında "Virüsten ölenler şehit sayılabilir" dedi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker koronavirüs gündemi ile alakalı bir açıklama yaptı. Çeker'in açıklaması şu şekilde:

Bugün üzülerek bir fetva vermek zorundayım: Bu virüsten ölmüş olanlara aileleri yaklaşmak istemiyor. Yıkayıcı da istemiyor. Astronot elbisesi ile bile yıkaması bulaşmasına engel değilmiş. Bu durumda teyemmüm yaptırılması, o da sakıncalı ise yıkanmadan defnedilmesi caiz ve gereklidir. Unutmayın ki Efendimiz  s. bu nevi bir hastalıktan ölene şehid diyor. Zaruretinden dolayı bu kardeşlerimizi de yıkamadan defnedelim. Hatta definden sonra mezarı kıbleye alarak cenaze namazını kılmak gerkiyor ise öyle yapalım. Şimdiye kadar üzülerek verdiğim tek fetva. ALLAH bir daha böylesini değil, huzur içinde olarak fetvalar yazdırsın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.