Bu adalar İstanbul’da değil Konya’da! Serin sularda geyikler, pekin ördekleri sizi bekliyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde birçok vatandaşın bilmediği 33 tane ada bulunuyor. Manzarasıyla görsel şölen yaratan adalar, güzelliğiyle adeta ziyaretçilerini büyülüyor.
Bu adalar İstanbul’da değil Konya’da! Serin sularda geyikler, pekin ördekleri sizi bekliyor

Konya kültür ve doğa güzellikleri bakımından oldukça zengin şehirler arasında yer alıyor. Gezilip görülmeye değer saklı kalmış birçok güzelliği olan şehrin gözde yerleri arasında adalar yer alıyor.

Adalar “konyakultur.gov.tr” adresinde yer alan bilgilere göre Konya’nın Beyşehir Gölü kıyılarında yer alıyor. Gölde, göl suları altındaki tepe uzantılarının oluşturduğu büyüklü küçüklü 33 ada bulunmaktadır. Büyük adalar genellikle gölün batısında yer alıyor.

MADA ADASI: 8.220 hektar alana sahip olan ada, Beyşehir Gölü'nün en büyük adasıdır ve adanın üzerinde bir köy bulunmaktadır. Genel Müdürlüğü tarafından onarılan bina bugün, Beyşehir Belediyesi Sergi ve Toplantı Salonu olarak değerlendirilmektedir. Mada kelimesi Farsça'da dişi hayvan anlamına gelmekte olup, adaya Kazak Adası da denmektedir.

whatsapp-image-2023-09-15-at-16-44-20-1.jpeg

HACI AKİF ADASI: Beyşehir Gölünde bulunan adalar kümesinin güneyinde yer almaktadır. Sarkıt ve dikitleriyle ünlü 100 metre uzunluğunda bir mağarası vardır. Bu ilginç mağaranın duvarları tarihi süslerle bezelidir. Ada, yosun ve böcek türleri yönünden de zengindir. Ada içerisinde geyik, Pekin ördeği ve sülün üretimi yapılmaktadır. Adını, aslen Hoyranlı olan Hacı Akif Efendi'den almıştır. Ada, Milli Park olarak ilan edilmiştir.

whatsapp-image-2023-09-15-at-16-44-20.jpeg

İĞNELİ ADA: Gölün turizm yönünden en gözde adasıdır. Kumsalı ve koyları kızıl kumlarla kaplı olan adanın en yüksek tepesi 1282 metredir.

beysehir-golu-adalar.jpg

ÇEÇEN ADASI: Terkenli, Aşağıağıl ve Gavur adası olarak ta bilinir. Ada üzerinde tarihi yapı kalıntıları, Çinili Hamam, ambarlar, çiftlik evleri ile bir mağara bulunmaktadır. Hamam çinileri Konya'daki müzede sergilenmektedir.
Aygır Adası: İğdeli adanın özelliklerini taşıyan bu adada manzara, hava ve kum çok güzeldir. Batı kıyılarından Anamas Dağları yükselmektedir. Adada kilise kalıntıları bulunmaktadır.

Kaynak: “konyakultur.gov.tr”

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum