Eyyam-ı Bahur sıcakları Konya’nın kabusu olacak

Afrika sıcaklarının tekrar kasıp kavuracağı açıklanırken Eyyam-ı Bahur olarak da adlandırılan sıcak hava dalgasının yeni haftaya damga vuracağı ifade edildi.
Eyyam-ı Bahur sıcakları Konya’nın kabusu olacak

Sıcak hava dalgasının ilkini uğurlayan ve nispeten serin iki gün geçiren Konya için endişe verici hava tahminleri yapılıyor. Türkiye’yi etkisi altına alan Afrika sıcaklarının tekrar kasıp kavuracağı açıklanırken Eyyam-ı Bahur olarak da adlandırılan sıcak hava dalgasının yeni haftaya damga vuracağı ifade edildi.

Konya’da da hafta ortasında doğar sıcaklıklar pik yapacak. Salı günü etkili olmaya başlayacak ve giderek etkisini arttıracak olan sıcak havaların yer yer 37-38 derecele ulaşacağı öngörülüyor.

EYYAM-I BAHUR NEDİR?

Afrika sıcaklarının diğer bir ismi, Eyyam-ı Bahur’dur. Eyyam-ı Bahur, yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerine verilen Arapça kökenli bir sözcüktür. Genellikle temmuz ve eylül tarihleri arasında ataklar şeklinde yaşanmaktadır. Eyyam-ı bahur günleri kalp ve göğüs hastalıkları olan insanlar için çok riskli dönemlerdir. Bu kişilerde bu tür havalarda aşırı stres ve asabiyet görülebilir.

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Konya'da önümüzdeki 5 günün hava tahmini şöyle:

adsiz.png

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.