Fitre 130 TL, Konya’da iftar menüleri ise 750 TL

Fitre 130 TL, Konya’da iftar menüleri ise 750 TL
Konya’da Ramazan ayında iftar için restoranları tercih edenler kişi başı 250 ila 750 TL arasında değişen menülerle karşı karşıya kalacak. Fitrenin 130 TL olduğu bu yıl menülerdeki zam savaşı dikkat çekiyor

Mübarek Ramazan ayı yine zamlarla gelirken fırsatçılar da boş durmuyor. Zam üstüne zam yapan işletmeler afaki fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Ramazan ayında ailesi ya da konuklarıyla birlikte dışarıda iftar yapmak isteyen vatandaşlar yer arayışına geçerken restoranlar ise iftar menülerini görücüye çıkardı. Sosyal medyaya yansıyan fiyatlar ise dudak uçuklatıyor.

ifter-4.jpg

RAKAMLAR ADETA UÇTU

Konya’da bu yıl iftar menüleri 250 TL ile 750 TL arasında değişecek. Restoran yer ve kalitesi ile menü fiyatlarda belirleyici olurken işletmelerin Ramazan ayını fırsat bilerek zamda yarışmaları da dikkatlerden kaçmadı. BBN Haber’in edindiği bilgilere göre Konya’da en ucuz menü etliekmek menüsü olacak. Yanında çorba, iftariyelik, tatlı ve içecek ile birlikte tek etliekmekten oluşan menüler ortalama 250 TL’den satılacak.

ifter-3.jpg

ZİRVEDE KUZU İNCİK VAR

Konya geleneklerinden olan düğün pilavı menüsü (Yoğurt Çorbası, etli pilav, bamya, irmik ve zerde) 250-550 TL arasında fiyatlandırılırken bu kategoride ağırlıklı ortalama ise 350 TL olarak dikkat çekti.

Fırın kebabı menüleri 450-600 TL, Köfte ve ızgara menüler 350-550 TL, tavuk menüleri 350-500 arasında değişirken Konya’nın geleneksel ve sevilen lezzetlerinden tirit ise 500 TL seviyelerinden fiyatlandırıldı. İftar menülerinde zirve tahtında ise 750 TL’yi bulan fiyatlarıyla kuzu incik ve kuzu kapama oturdu.

ifter-2.jpg

FİTRE FİYATINA MENÜ YOK

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl fitre fiyatları 130 TL olarak belirlenirken çarşı pazarda bu seviyelerde hiçbir menünün olmaması dikkat çekti. Zam yarışındaki restoranlar en az 2 fitre bedeliyle bu ramazanda müşteri bekleyecek.

ifter-1.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum