İçlerinde Konya da var! Arsanız varsa el koyulabilir, kamulaştırma geliyor!

Birçok bölgede lojistik merkezi, doğalgaz dağıtım tesisi ve enerji nakil hatları tesislerinin yapımı için acele kamulaştırma kararları alındı. İçlerinde Konya'da var. İşte detaylar...
İçlerinde Konya da var! Arsanız varsa el koyulabilir, kamulaştırma geliyor!


Ulusalda yer alan haberlere göre enerji nakil hatlarının yapılması kapsamında bazı şehirlerde bulunan araziler, Cumhurbaşkanı kararıyla zorunlu kamulaştırmaya gidecek.

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararlarının yayımlandı. Bununla birlikte yatırım amaçlı Türkiye’de yapılan anlaşmalar kapsamında Türkiye, döşenmesi gereken boru hatları için şahıs mülkiyetlerinin bir kısmını kamulaştırmayı hedefliyor.

Konya, İzmir, Kırşehir Trabzon, Erzurum, Kayseri, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Düzce ve Eskişehir'de lojistik merkezi inşası için bu alanlara isabet eden taşınmazlar ile bu çerçevede inşa edilecek enerji nakil hattı ve ulaşım yolu gibi altyapı tesislerinin yapımı için ihtiyaç duyulan taşınmazlar, mülkiyet şeklinde ya da daimi/geçici irtifak hakkı kurulmak suretiyle Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ Genel Müdürlüğü tarafından istimlak edilecek.

Kastamonu, Sivas, Mersin, Afyonkarahisar, Hatay, Aydın, Isparta, İzmir, Osmaniye, ve Tokat'ta enerji nakil hatlarının yapımı çerçevesinde elektrik dağıtım tesis yerleri mülkiyetile, hat emniyet sahaları ise irtifak hakkı kurulmak yoluyla Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılacak.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.