Konya enerjide merkez üssü olacak

Konya enerjide merkez üssü olacak

3.Konya Enerji Zirvesi ve Fuarı kapılarını açıyor. Fuara 112 firma katılacak.

27 - 28 - 29 Nisan 2023 tarihlerinden Tüyap Konya Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Konya Enerji Zirvesi ve Fuarı kapılarını enerji yatırımcılarına açacak.
Fuar ile ilgili toplantıda konuşan Tayfun Öztürk, "Konya'da ortalama 1 gibahertz enerji var Türkiye'nin 25 enerjisini karşılıyor. İleride Konya yenilenebilir enerjinin merkezi haline gelecek. 1. ve 2. Fuarda katılımın yoğun oldu. 3 fuarda ise 80 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz. Hedef Konya'yı fuar şehri yapmak olacak" dedi.

Tayfun Öztürk, "Zirvesi ve Fuarı'nda düzenlenecek. Tarımın başkenti olan Konya, enerji özellikle yenilenebilir enerji sektöründe de ülkemizin önemli merkezlerinden birisi olma yolunda hızla ilerliyor. Başta güneş olmak üzere rüzgâr ve diğer yenilenebilir kaynaklara dayalı üretim şehrimizin stratejik kalkınma odaklı alanlarının başında gelmekte sadece arazide enerji üretimi değil, sanayide de bu teknolojileri üreten birçok girişimcimiz mevcut. 3'ncüsü düzenlenecek enerji fuarı ve zirvesi bu açıdan şehrimizin tüm dinamiklerinin desteklediği bir organizasyon ulusal ve uluslararası birçok aktörü bir araya getirmesinin yanında enerji ve Konya birlikteliğini sağlaması açısından da bizim için çok önemli. Konya Yenilenebilir Enerjinin Merkezi olma yolunda büyük adımlar attı. Güneş Enerji Santrallerindeki Kurulu gücü ile ülkemizin merkezi konumunda. Avrupa'nın en büyük güneş enerji santrali özelliğine sahip. Kalyon Enerji'ye ait GES, 20 milyon metrekare arazide kurulu yani 2 bin 600 futbol sahası büyüklüğünde. 3,5 milyon adet panelden oluşan santral tamamlandığında toplam kurulu gücü 1.350 MW olacak ve 2 milyon kişinin evsel elektrik ihtiyacını karşılayacak. Çok ciddi bir rakam. Yani Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise sayılı GES'lerinden biri Konya'da... Diğer taraftan Sancak Enerji'nin Selçuklu 'da 100 ve 50 MW iki adet, Mutluer Enerji'nin 44 MW, Mikail Enerji'nin 27 MW Derebucak'ta, 16 MW Sarayönü'nde, Ahsen Enerji'nin 23 MW Beyşehir'de, ABH Elektrik'in 3 MW Alibeyhüyüğü'nde RES yatırımı bulunuyor. Toplam 7 RES'te 263 MW elektrik üretiliyor. Toplam 7 RES'te 263 MW elektrik üretiliyor. Aksaray ile Konya sınırlarında stratejik bir yatırım daha var; Tuz Gölü Doğal Gaz Depolama Tesisi... Yerin 1,5 km altında açılan olan tuz kuyularına tatlı su basılarak tuzun eritilmesi ile toplam 52 kavernadan oluşan bir yatırım. Proje 5,4 milyar SM küp depolama kapasitesi ile dünyada tuz yapılarındaki en büyük depolama tesisi olarak öne çıkıyor. Olağanüstü bir durumda burada depolanan gaz, Türkiye'nin önemli bir ihtiyacını giderecek ve önlem alma refleksine vakit kazandıracak... Konya'nın güneş enerjisi vizyonu; "Konya'yı, Türkiye'deki güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesisi yatırımlarının en önemli "ev sahibi; bu yatırımlar için ihtiyaç duyulan malların, hizmetlerin ve teknolojilerin üretildiği, yeni ve ileri güneş enerjisi teknolojilerinin geliştirildiği ve geliştirilen teknolojilerin ihraç edildiği bir endüstri bölgesi durumuna getirmektir." 3. Konya Enerji Zirvesi & Fuarı ile ülkemizde faaliyet yürüten, enerji sektörünün ulusal ve uluslararası lider firmalarını, enerji alanında çalışan bilim insanlarını, akademisyenleri, üst düzey kamu yetkililerini, özel sektör temsilcilerini ve sivil toplum kuruluşlarını, sektördeki bütün katılımcılar ile bir araya getirmeye hazırlanıyor" şeklinde konuştu.

Öztürk,"Her geçen yıl yerli ve yabancı ziyaretçiler ve katılımcılarla büyüyen Konya Enerji Zirvesi ve Fuarı'nın 1'incisine 10 ülkeden toplam 25 bin kişi katıldı. 2022 yılında gerçekleşen Fuarı'n 2'incisine 10 ülkeden toplam 18 bin 395 kişi katıldı. Bu veriler ile birlikte Anadolu'nun en büyük Enerji Fuarı'nda, fuarla eş zamanlı düzenlenecek zirve programı ile solar sektörünün öncü uzmanları, dernekleri, yenilenebilir ve sürekli bir enerji kaynağı olan güneş enerjisinin önemini vurgulayacaklar. Fuarda bölgesel ve ulusal ölçekte enerji sektöründe faaliyet yürüten güneş panel üreticileri, solar montaj sistemleri, invertör firmaları, epc firmaları, danışmanlık firmaları, elektrikli araçlar, şarj istasyonları, depolama sistemleri vb. gibi alanlarda birçok firma yer alacaktır. Konya Enerji Zirvesi ve Fuarı özellikle "Güneş Enerjisi", "Elektrikli Araçlar” ile “Enerji Verimliliği", "Enerjide Dijital Dönüşüm" ve "Depolama Teknolojilerinin" görüşüleceği bölgemizin en büyük ve en kapsamlı organizasyon olacaktır. Ana Sponsorumuz kalyon-pv, Zirve Ana Sponsor ve Yaka İpi Sponsoru Daxler Enerji, Platin Sponsor Smart Güneş Teknolojileri, Gelişim Solar, Prowatt, Renesolar enerji, Haznedar Enerji, Altın sponsor Gazioğlu Solar, Seiso, Form Elektrik, Mega Modül, Kıvanç Enerji, Gümüş Sponsor Gees Enerji, Eae elektrik, Sta Solar, Adl Enerji, Gözler Enerji, Danışma Sponsoru Nak Kablo'ya teşekkür ederiz. 27-29 Nisan 2023 tarihleri arasında Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde 84 katılımcı firma ve 30.000 ziyaretçi ile gerçekleştireceğimiz 3. Konya Enerji Zirvesi ve Fuarı'nda sizleri de aramızda görmekten memnuniyet duyarız. Detaylı bilgi için www.konyaenerjifuari.com adresini ziyaret edebilir ve online ziyaretçi kaydı oluşturabilirsiniz" ifadelerine yer verdi.*www.bbnhaber.com.tr

FUARA KİMLER KATILACAK?
Güneş Panel Üreticileri
İnvertör firmaları
EPC firmaları
Konstrüksiyon firmaları
Enerji Depolama firmaları
Elektrikli araölar
Şarj istasyonları
Enerji Üretimi, iletimi ve dağıtımı
Akıllı enerji sistemleri
Alternatif enerji sistemleri
Sistem entegratörleri
Teknoloji tedarikçileri
Güneş ve rüzgar enerji santralleri
Enerji yatırımı finans şirketleri
Yenilebilir enerji
Kablo - konnektörler
Sektörel yazılımlar
Off - Grid uygulamalar

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.