Konya, getto tehlikesi ile karşı karşıya

Konya, getto tehlikesi ile karşı karşıya
Konya'nın merkezi ve uzak mahallerinde, park ve bahçelerde uyuşturucu kullanımı ve buna bağlı gasp olaylarına dikkat çekildi.

Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Karaduman, Konya'nın getto tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirterek acil önlem alınmasını istedi.

KÖTÜ SONUÇLAR AÇACAK

Abdulkadir Karaduman, park ve bahçelerde uyuşturucu kullanımın Konya da arttığını belirterek, "Konya, 5 tehdit ile karşı karşıya. Bunlardan bir tanesi gettolaşma tehlikesi. Park ve bahçelerde uyuşturucu kullanım oranları yükseldi. Buna bağlı gettolaşma tehlikesi karşımıza çıktı. Maddeye bağlı olarak suç ve suç oranları yükselecek. Buna çözüm alınmasını gerekiyor" dedi.

whatsapp-image-2024-03-07-at-12-34-14.jpeg

KONYA GÖÇE HAZIR DEĞİL

Karaduman, olası bir deprem ile Konya'nın yoğun bir göç ile karşı karşıya kalacağını belirterek, "Konya alacağı göçe hazır değil. 6 Şubat depreminin ardından hayatını kurtaran bir çok depremzede vatandaşımız İç Anadoluya yerleşmeye başladı. Yarın olası bir İstanbul depreminin ardından Konya alacak göçe hazır değil. Biz Konya'yı teslim aldığımız zaman bu tarz durumlara şehri hazır hale getireceğiz. Sadece deprem değil Konya'yı sanayisini de geliştirmemiz gerekiyor. Yakın bir gelecekte sanayici esnafımız artık Konya olarak değil, başka bir şehrin ya da başka bir ülkenin insanı olarak karşımıza çıkacak. Konya alan göçler ve tehdit amacıyla hem uyuşturucu hem gettolaşma sorunu ile karşı karşıya. Allah muhafaza artık önüne geçilmeyecek sorunlar başımıza açılacak. Biz bunların hepsinin üstesinden geleceğiz. Hem köylerde hem de taşra ilçelerde gençler kalmadı. Artık köylerimiz 60 yaşına kadar ortalaması dayandı. Gençlerimiz artık üretmek yerine terk etmeyi seçiyor. Beldelerimizi üretim tehdidine karşı hazırlayacağız" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.