Konya'yı daha adil yöneteceğiz

Konya'yı daha adil yöneteceğiz
Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Karaduman, "Şehri adil yöneteceğiz. Ucube heykeller ile değil sembol şehir olarak Konya'yı inşa edeceğiz" dedi.

31 Mart 2024'te yapılacak olan Yerel Seçim çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Saadet Partisi Konya projelerini anlattı. Toplantıda konuşan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, "Hayat pahalılığı her vatandaşımızın belini büküyor. Şuan için geneli yansıtmayan hayat pahalılığı durumu içten içe milletimizi yiyor. Sanayi esnafında sıkıntı büyük. Hem sanayi hem çiftçi hem de vatandaşımızı zora soktular. Bütün sektörler banka vasıtası ile ayağa kalkmaya çalıştı. Şuan para bitti şimdi ise sıkı para politikası uygulamaya başladılar. Sanayici esnafı bir takım sıkıntılar ile uğraşmaya başladı.

img-20240307-wa0005.jpg

Özellikle ihracat konusunda ve ithalat konusunda sanayi sıkıntıya girdi. Şuan için Gazze için bile harekete geçemedik. Kürsünün arkasına geçip nutuk atıyorlar. Bizim talebimiz İsrail ile olan ticaret gemilerini durması. Emeklilerin hali baya zora girdi. Artık emekli geçinemiyor. Maaş ile çalışan kardeşlerimiz hayat mücadelesinin üstesinden gelemiyor. Hayat mücadelesi boşanma aşamasına kadar götürüyor. Çözüme yönelik hiç bir adım atılmıyor. Aynı şekilde eğitim durumu da alarm vermeye başladı. Önceden 8 yıllık karşı çıktığımız eğitim şuan 12 yıllık kesintisiniz eğitime dönmüş durumda. Sağlık en çok yatırım yapılan alanlardan birtanesiydi. Ama insanlar 3 ay 6 ay gibi randevu alamıyorlar. Bütün ilçelerde hastane var ama içinde doktor yok. Böyle bir ortamda ahlaki durumda raporumuzu hazırladık. 1994 yılında başlayan ateşimiz 1996 ve 1998 yıllarında vatandaşlarımız hizmetlerimizi görerek bizleri seçti. 11 aylık süreçte denk bütçe yaparak Türkiye'ye kaynakları adil bir şekilde ayırdık. Şimdi ise yerel bir seçime gidiyoruz. 1969 yılında başlayan Erbakan hoca hareketimiz ile o gün yapılanları bugün yapacağız. O hizmetleri bu zamanda da aynı şekilde devam ettirmek istiyoruz. Adaylarımızın hepsi Milli Görüş'ün tabakasından yetiştiler. Şuan Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız eski Konya Milletvekilimiz. Biz sizlere hizmet için varız. Hem yerel hem ekonomik olarak bütün sorunları ayyuka çıkartacağız. Şuan sahada tüm unsurlarımız ile çalışıyoruz. Olumlu tepkiler geliyor, vatandaşlarımız bıkmış. Konya'da büyük bir sürpriz olabilir" dedi.

Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Karaduman, Konya'yı biz 2004 yılında borçsuz olarak teslim ettik. Şuan Konya faiz içinde yüzüyor. Biz geldiğimizde adil bir yönetim ile Büyükşehirin krizini çözeceğiz dedi. Karadumanprojelerini anlatarak, "31 Mart seçimleri insanlarımız birlik ve beraberliği olacak. Milletimizin kutuplaşmasına izin vermeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elbette 5 yıllık geçtiğimiz dönemde Konyamızı TBMM'de savunduk. Sorunların takipçisi olduk. Konyamızın şimdi bütün sorunlarını çözmek için Konya Büyükşehir Belediyesine aday oldum.

img-20240307-wa0006.jpg

Sahada beklentinin üzerinde ilgi ve alaka ile karşılaşıyoruz. Konyalı vatandaşlarımız ciddi manada yorulmuşlar. Adaletsiz yönetimden bitap düşmüşler. Ne zaman destek olunması hususunda destek veren vatandaşlarımız, hizmet konusunda karşılığını alamadı. Biz söz veriyoruz tüm vatandaşlarımıza adil olacağız. Allah'ın emaneti tabiatın kıymetini bilecek, her canlının hakkını koruyacağız. Çevre ve yeşil alan sorunlarını çözmek için yoğun bir çaba sarf edeceğiz. Betonlaşma, hava kirliliği ve yeşil alanların azalması gibi ana sorunlara odaklanarak, yeşil koridorlar oluşturacak, yeşil alan kotaları koyacak ve şehir ormanları için ağaç dikim kampanyaları düzenleyeceğiz. Hızla, planlı ve geniş bir mesire alanı kurma çalışmasına girişeceğiz. Halkımız şehrin içinde piknik yapabilecek. Yeşil çatı uygulamalarını teşvik edecek, temiz ulaşım araç- larına yatırım yapacak ve su kaynaklarını koruyacak politikalar geliştireceğiz. Ayrıca, sıfır atık politikası ve kentsel tarım projeleriyle çevre dostu kalkınmayı destekleyeceğiz. Hem çevreyi koruyacak hem de kentlerimizin yaşam kalitesini yükselteceğiz. Mutlu çevre mutlu insan en büyük sloganımız olacak.
Kültürel ve manevi mirasımızı koruyacak, emaneti geleceğe taşıyacağız
Tarihi yapıların restorasyonunu, kültürel miras bilinçlendirme kampanyalarını ve koruma alanlarının oluşturulmasını önceliyeceği. Üniversitelerimiz ile birlikte çalışıp açık hava müzeleri kuracağız. Turizm stratejilerimizle yerel mirası tanıtacak, kültürel festivaller düzenleyerek yerel sanatçıları destekleyeceğiz. Müze ve sergi alanlanını genişletecek, dini ve manevi mekânlarımızın tanıtımına ağırlık vereceğiz. Ucube heykeller değil sembol şehirler inşa edeceğiz. Sosyal medya, "bilboard" ve rant belediyeciliği yerine halka hizmeti esas alan mütevazı bir duruş ama cüretkar bir hizmet anlayışıyla değişimi hayata geçireceğiz. Hizmetleri, sadece zamanında ve eksiksiz sunmakla kalmayacak, her ihtiyaca özel ve mükemmel bir düzende hayata geçireceğiz. Her zaman sözden fazla eylem yapacağız.
"Yetkinliğin Zirvesinde Yönetim"
İşi ehline vereceğiz. Ehilin işine karışmayacağız. Her şeyi biz biliriz demeyecek ilime, bilime, doğruya güveneceğiz. Liyakat en temel ilkemiz olacak. "Torpil yüzünden iş bulamadım" söylemi bizim dönemimizde tarih olacak. İşe alımlarda yetkinlik ve liyakat dışında hiçbir kriteri dikkate almayacağız. Bizdencilik yerine liyakati esas alacağız.
"Toleransımız Yok: Yolsuzluk ve Savurganlığa Son Vereceğiz"
Kaynakları, vatandaşlarımızın refahı ve huzuru için akıllıca etkin bir şekilde kullanacağız. Aklımızı çıkarlarımıza kurban etmeyeceğiz. İhalelerde yolsuzluğa ve kayırmacılığa son vereceğiz. Lüks ve şatafat için yapılan her türlü harcamanın önüne geçecek, belediyenin imkânlarını tümüyle doğrudan vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bizim lüksümüz halkımızın refahı olacak.
"Bizim anlayışımızda; Belediye Malı, Yetim Hakkı Kadar Kutsaldır!"
Bize emanet edilen her kaynak ve mülk, en büyük sorumluluğumuzdur. Belediye malı olan her bir kâğıdı, her bir kalemi milletimizin emeği ve alınteri olarak koruyacak ve kullanacağız. Emanet aldığımız Konya'yı tarihi ile birlikte ayağa kaldıracağız" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum