Konya Havalimanı’na otel konforunda misafirhane

Konya Havalimanı’na otel konforunda misafirhane
Konya’da havalimanına önemli bir dokunuş geliyor. Eksikliği fazlasıyla hissedilen misafirhane için düğmeye basıldı

Konya Havalimanı’na otel konforunda şehre yakışacak bir misafirhane yapılıyor. Gerek askeri gerekse de sivil uçuşlarda kullanılan havaalanında önemli bir eksik olarak görülen misafirhane yapımı için düğmeye basıldı.

Hem yurt içi hem de yurt dışı uçuşlarıyla yoğun olarak kullanılan Konya Havalimanı’nın eski terminal binasının bir kısmı misafirhaneye dönüştürülmesi için ihaleye çıkılacak. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Satın Alma ve İkmal Dairesi Başkanlığı tarafından 7 Kasım’da Ankara’da yapılacak ihaleyi kazanan firma yer tesliminin ardından 6 ayda işi geçici kabule hazır hale getirecek.

İhale şartnamesine göre; ilk olarak Eski Terminal Binasının bir kısmının duvar, zemin, cam, doğrama, mermer, şap, kası kasası vs sökülüp yıkılacak. Ardından Eski Terminal Binasında projeye uygun şekilde yeni imalatlar (duvar, seramik, mermer, laminat, cam, kapı vs) yapılacak. Tefriş malzemelerinin şartnamesine uygun olarak monte edilmesi, yapılacak olan üstyapı işlerine ait mekanik, elektrik ve elektronik imalatlar iş kapsamında yer alacak.

Öte yandan mevcut yapının hava kara ayrımı bölgesinde yer alması nedeniyle yıkım söküm ve yeniden yapım aşamasında hava/kara ayrımını geçici olarak teşkil edecek olup bunun için gerekli önlemler (geçici tel örgü yapılması gibi) yüklenici tarafından devam eden inşaat işinden kaynaklı güvenlik ile ilgili her türlü önlemi alacak.

Misafirhanenin uygulama görselleri ise şöyle:

whatsapp-image-2023-10-18-at-22-39-57-1.jpeg

whatsapp-image-2023-10-18-at-22-39-57-2.jpeg

whatsapp-image-2023-10-18-at-22-39-57-3.jpeg

whatsapp-image-2023-10-18-at-22-39-57.jpeg

İHALE ŞARTLARI İÇİN:

https://bbnhaber.com.tr/resmi-ilanlar/konya-havalimaninda-insaat-isi-yaptirilacak-129431h

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.