Konya kaç günde gezilir?

Konya kaç günde gezilir?

Görülecek yüzlerce yere sahip olan Konya, kaç günde gezilir?

Konya, her yıl sahip olduğu doğal ve tarihi güzellikleriyle yurt içinden ve yurt dışından milyonlarca turistin uğrak noktası oluyor. Görülecek yüzlerce farklı lokasyona sahip olan Konya’nın kaç günde gezilebileceği arama motorlarında binlerce defa aratılıyor. Gelin bu sorunun cevabını haberimizde verelim.

i-15-001.webp

Mevlana müzesi

Haberimizde Konya’da yer alan en önemli mekanlardan ve o mekanların kaç saatte geçilebileceğinden bahsettik.

Konya denince akıllara ilk olarak şehrin manevi liderlerinden biri olan Mevlana Celaleddin Rumi gelmektedir. Şehrin merkezi bir konumunda yer alan Mevlana türbesi herkesin gezip görmesi gereken Konya’nın sembol mekanlarından en önemlisi olarak karşımıza çıkıyor. Mevlana türbesi ve eski mevlevi dergahının birleşiminden ortaya çıkan Mevlana müzesi kültür severleri kendine çekiyor. Ücretsiz olan bu mekan yavaş ve anlaya anlaya gezildiği zaman 4 saat gibi bir sürede gezilebiliyor.

i-16.webp

Tuz gölü

Konya merkeze 80 kilometre mesafede bulunan Tuz Gölü, kilometrelerce karelik tuz alanlarıyla seyrine doyum olmayan görüntüler ortaya çıkarmaktadır. Türkiye’nin tuz ihtiyacının yüzde 40’ını tek başına karşılayan bu doğal güzellik aynı zamanda yüzlerce yabani kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Merkezden 2 saat uzaklıkta olan bu doğal mekan turistlerin bir tam gününü alabilir.

b04858ef497ada17e507f05d6595ee50.jpg

Beyşehir Gölü

Konya merkeze 45 kilometrelik mesafede yer alan kentin en güzel noktalarından biri Beyşehir Gölüdür. Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan bu doğa harikası bölge zamanında Selçuklu sultanlarının favori yazlık yeri olarak karşımıza çıkmaktadır. İçerisinde plaj, yürüyüş yolu ve restoranlar ve kamp alanları olan bu doğa harikası mekanı gezmek için toplamda 2 gün bile zor yetebilecektir.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.