Konya Şeker satılacak mı? Borcu şuan ne kadar?

Pankobirlik Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu Konya Şeker'in toplam borcunu açıkladı.
Konya Şeker satılacak mı? Borcu şuan ne kadar?

Basın toplantısında konuşan Pankobirlik Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Konya Şeker'in 9 milyar 350 milyon borcu var, bu borcun 8 milyar 500 milyonu bankalara ait dedi. Güçlü bir kurum olduğunun altını çizen Başkan Erkoyuncu, gelecek yıl yatırımların süreceğini söyledi. Konya Şeker GES projesine ilk olarak patates ekiminde başladığını ifade eden Başkan Erkoyuncu gelecek yıl bir çok alanda GES projesinde devam edecek dedi. 9 yılda bu rakam bankalara ödenecek diyen Başkan Erkoyuncu, biz yönetime geldiğimizden bu yana borcu artırmadık hatta küçük miktarlarda borçları düşürmeyi başardık dedi. Başkan Erkoyuncu, "Şuan verdiğimiz avanslar ve piyasaya olan borcumuz yok çiftçilerimize yatırdığımız avanslar ile hemşehrilerimize borcumuz kalmadı. Biz bu borcu 9 yılda öderiz. Altından kalkılır ve gelecek sezonlar için yatırımlar yapılır. Detayları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Bey'e anlattık. Belediye ve bakanlar ile görüştüğümüz noktalarda arsa satışımız olacaktı ama şimdi vazgeçtik. Rahat bir ortamda kurum adı altında bu arsa rahat bir şekilde değerlenecek kesinlikle arsa satışımız olmayacak. Burada 10 bin ton yeni yerimizde 14 bin kota pancar alacak kotamız var. Pancar ve Mısır arasında kota ile ilgili bir yorum yapmak istiyorum. Mısırda çiftçi üzüldü fakat şeker pancarı rekoltesi ve ürün fiyatında çiftçilerin istediği rakamlar gelecek gibi gözüküyor" ifadelerine yer verdi.

img-20230912-190703.jpg

Konya Şeker, fabrika arsasına ilişkin çok radikal karar aldı

Konya Şeker Fabrikasının Altınekin ile Cihanbeyli arasındaki arsaya taşınması için süreç başlarken, Konya merkezdeki fabrika sahası için çok radikal bir karar alındı. Pankobirlik Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, fabrika arsasını satmak için karar değişikliğine gittiklerini açıkladı. Erkoyuncu, "Acele edip bu değerli araziyi yok pahasına satmayacağız ya da başka bir kuruma devretmeyeceğiz" dedi.

Konya Şeker satılacak mı?

Konya Şeker'in satışı hakkındaki iddialara cevap veren Başkan Erkoyuncu, "Herhangi bir satışımız yok. Sadece enerji tesisine müşteri çıktı. Onun haricinde hiç kimse talip olmadı. Çıkan müşteri ise görüşme fırsatı olmadı. Enerjiye müşteri çıkarsa satarız. Çünkü enerji bizim işimiz değil. Elektrik bizim işimiz değil. Müşteri çıkarsa enerji piyasasından çekiliriz. Bizim işimiz şeker Türkiye'ye en iyi şeker diye sorsanız direk bizi gösterirler. Çünkü bizim işimiz şeker" şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.