Konya'da 100 bin liraya kiralık konut!

Konya’da kiralık ev fiyatlarındaki artışlar sürerken eylül ayına şehirdeki en pahalı kiralık ev 100 bin lira olarak girildi.
Konya'da 100 bin liraya kiralık konut!

Kiralık konut fiyatları toplumun önemli bir kanayan yarası olurken hükümet çeşitli düzenlemelerle sektörü ve fiyatları kontrol altına almaya çalışıyor. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son zamanlarda ilan sitelerinde gerçeği yansıtmayan, fiyat şişirmeleri ve aldatmacaları içeren ilanlar yoluyla, taşınmaz ticaretinde vatandaşlarımızın mağdur edildiğinin gözlemlendiğine dikkat çekip etik dışı uygulamaları ve mağduriyetleri ortadan kaldırmak amacıyla, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte ve İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte değişikliğe gitti.

kiralik.jpg

Yönetmelikte yapılan değişiklik ile ilan sitelerinde kendi açık kimliğini gizleyerek sahte hesaplar üzerinden ilan verilmesinin engellenmesi amaçlanıyor. Yönetmelik değişikliği ile kişinin kendisine, eşine veya birinci ve ikinci derece kan hısımlarına ait olmayan ya da ilana konu taşınmaz veya taşıt sahibi tarafından yetkilendirilmediği taşınmazın veya taşıtın ilana konulması yasaklanıyor. Yetki belgesiz (sözleşme) satılık-kiralık ilanı verecek işletmelere 10 bin TL ile 100 bin TL arasında para cezası uygulanması da var. Bu düzenlemenin sektörde önemli değişiklikleri de beraberinde getirmesi bekleniyor.
Ancak halen kiralık konut fiyatları tavanda. Taleple doğru orantılı olarak fiyatlar her geçen gün güncellenirken 1 Eylül itibariyle Konya’daki en pahalı kiralık konutlar Meram bölgesinde yer alıyor. Ünlü sitede kiraya çıkarılan iki daire 100 bin (zemin kat – 6+2 dublex) ve 80 bin (çatı kat- 6+2 dublex) liralık fiyatlarıyla en pahalı kiralık evler listesinde zirvede yer alıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum