Konya’da asgari ücret ile kaç kez otobüse biniliyor?

Konya’da asgari ücret ile kaç kez otobüse biniliyor?
42 bin kilometrekareyle Türkiye’nin en büyük coğrafyasında ve nüfus olarak 6’ncı büyük şehrinde verilen toplu taşıma hizmetlerinin en yüksek standartlarda ve en ucuz şekilde olması için çaba harcanıyor

“Ulaşımda en ucuz belediye” sloganıyla Türkiye’nin yüz ölçüm olarak en büyük ilinde toplu ulaşım hizmeti sunan Konya Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda filosuna dahil ettiği yeni araçlarla şehir içi ulaşımda Konyalılara yüksek standartlarda hizmet veriyor. Konya’da bugün tam bilet 8.50 TL, indirimli bilet ise 4 TL’den satılıyor. Konya Büyükşehir Belediyesinin son 5 yıldaki toplu ulaşım fiyat politikasının ise vatandaşın menfaatine olduğu gözlemlendi. 2019 yılında tam bilet fiyatı 2.10 asgari ücret (2020 TL) ile 962 binişe imza atan vatandaşlar 2024 yılına gelindiğinde ise asgari ücret (17 bin 2 TL) ile tam 2000 kez toplu ulaşım araçlarından yararlanma imkanını buluyor. Bu sayı öğrenci bileti olarak da adlandırılan indirimli biletlerde 1303’ten 4250’ye kadar yükseldi.

iohuwhnljijiiahjlcmbwkoahejylif6zsviqor4.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 42 bin kilometrekareyle Türkiye’nin en büyük coğrafyasında ve nüfus olarak 6’ncı büyük şehrinde verdikleri toplu taşıma hizmetlerinin en yüksek standartlarda olması için yoğun gayret içerisinde olduklarını söyledi. Şehir içi ulaşımda çok yüksek standartlarda hizmet sağlamaya devam ettiklerini aktaran Başkan Altay şunları kaydetti: “Geçtiğimiz yıl yeni otobüslerle güçlenen toplu ulaşım filomuzla 32 milyon 142 bin 680 kilometre mesafe kat ederek 889 bin 16 sefer gerçekleştirdik. Otobüslerimiz bu mesafeyi kat ederken 71 milyon 329 bin 828 yolcu taşıdı. Tramvaylarımız ise 92 bin 610 sefer yaparak 31 milyon 85 bin 377 yolcu sayısına ulaştı. Özetle; otobüs ve tramvaylarımızla son bir yılda toplamda 102 milyon 415 bin 205 yolcu taşıyarak ülkemiz nüfusundan daha fazla vatandaşımıza toplu taşıma hizmet verdik. Bir taraftan da hemşehrilerimize bu hizmeti verirken Türkiye’nin en ucuz ulaşımını sağladık. Coğrafyanın büyüklüğüne rağmen bu konuda kararlılığımıza devam edeceğiz. Ayrıca 2024 yılıyla birlikte 240 lira olan öğrenci aylık abonman fiyatlarını 20 lira aşağı çekerek öğrencilerimizin bütçesine ekstra katkı sağlamış olduk.”

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum