Konya'da Bisiklet Tramvayı'ndan üzücü haber geldi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla şehrin hizmetine sunulan Bisiklet Tramvayı'ndan üzücü bir haber geldi
Konya'da Bisiklet Tramvayı'ndan üzücü haber geldi

Konya'da bisiklet kültürünün yaygınlaşması, bisikletli yolcuların işe ve şehir merkezine gidiş gelişlerini kolaylaştırmak adına Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Bisiklet Tramvayı'nda arıza meydana geldi.

Tramvayın gün içerisinde hizmet veremeyeceği açıklanırken, Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından konuya ilişkin şu açıklama yapıldı: "Bisiklet tramvayımızda teknik bir arıza meydana gelmiştir. Ekiplerimiz arızayı gidermek için çalışmalarına devam ediyor. Yaşanan teknik arıza sebebiyle bisiklet tramvayımız bugünkü seferlerine çıkamayacaktır.

trmvy.jpg

Türkiye'nin en uzun bisiklet yolu ağına sahip olan Konya'da, bisikletliler için dizayn edilen tramvay yaklaşık 3 yıldır hizmet veriyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, nostaljik tramvayın çiftli koltukları sökülerek yerlerine bisiklet sabitleme aparatları monte edildi. 21 bisikletin aynı anda tramvayda güvenli bir şekilde taşınabileceği aparatlar, el değmeden kullanılacak şekilde tasarlandı. Tramvaydaki basamaklara ise kapılarla senkronize çalışan katlanabilir hidrolik rampa düzenekleri monte edildi. Alaaddin Tepesi-Selçuk Üniversitesi tramvay hattında hizmet verecek tramvay, bisiklet yollarıyla entegreli duraklarda yolcu alıp yolcu indirecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum