Konya’da çilenin adı: Klimasız otobüsler!

Konya’da hava sıcaklıkları 40 dereceleri bulurken klimasız otobüsler nedeniyle toplu ulaşım çileye döndü. Vatandaş kronik hal alan bu sorunun çözümünü bekliyor
Konya’da çilenin adı: Klimasız otobüsler!

Konya’da toplu ulaşımda konfor ve kalitenin arttırılması adına çalışmalar yürütülüyor. Özellikle yeni alınan otobüslerle toplu ulaşım filosunu önemli ölçüde değiştirip yenileyen Konya Büyükşehir Belediyesi bununla birlikte ülkenin en ucuz ulaşım imkanı veren Büyükşehir Belediyeleri arasında yer alıyor. İstanbul, Ankara ve Antalya gibi kentlerin nedeyse yarı fiyatına toplu taşıma hizmeti verilirken her kesimden büyük ilgi gören ve yoğun kullanılan otobüslerin en önemli sıkıntısı ise yaz döneminde çalışmayan klimalar oluyor.

Özellikle hava sıcaklarının 40 dereceleri bulduğu bir taraftan Eyyam-ı Bahur diğer yandan Basra Sıcakları’nın kasıp kavurduğu bu günlerde kalabalık ve klimasız otobüsler toplu ulaşımı çileye döndürüyor. Vatandaşlar belediyenin bu konuda daha hassas olmasını ve kliması çalışmayan araçlara müdahalede bulunmasını istiyor.

Türkiye’nin en büyük yüzölçümüne sahip şehri Konya’da belediye otobüsleri şehir içinde günde 90 bin kilometre yol kat ediyor.

İlgili Haberler

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum